Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsetterforskning i Bergen:

Mann (48) siktet for drap på kona (42) i Bergen: - Dødsårsaken er uklar

En 48 år gammel mann ble lørdag pågrepet, siktet for å ha drept sin kone (42) i april i år. Politiet vet ikke hvordan kvinnen døde.

DRAPSETTERFORSKNING: Politiet mener den 48 år gamle mannen drepte sin kone i april i år. Lørdag ble han pågrepet. Mannen nekter straffskyld. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
DRAPSETTERFORSKNING: Politiet mener den 48 år gamle mannen drepte sin kone i april i år. Lørdag ble han pågrepet. Mannen nekter straffskyld. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 48 år gammel mann er i Bergen tingrett varetektsfengslet i fire uker med alle restriksjoner, siktet for å ha drept sin kone (42) i Åsane i Bergen i april i år.

Han ble pågrepet i sitt hjem lørdag morgen. Mannen nekter straffskyld og anket fengslingskjennelsen, opplyser politiet.

- Dødsårsaken er uklar. Det er flere omstendigheter som gjør at vi mener at hun er drept og at vi mener det er sannsynlig at siktede er gjerningsperson, sier påtaleansvarlig Ørjan Ogne i Vest politidistrikt på en pressekonferanse i ettermiddag.

Kripos-hjelp

Da kvinnen ble funnet død i april, anså politiet det som et mistenkelig dødsfall. Det var den nå siktede mannen som selv varslet helsevesenet, som igjen varslet politiet.

- Avdødes unge alder og at dødsårsaken framsto som et mysterium, gjorde at politiet anså dette som et mistenkelig dødsfall. Resultatet av etterforskningen gjør at vi mener at det er sannsynlig at hun er drept og at det er sannsynlig at ektemannen er gjerningsmannen, sier Ogne, som sier Kripos var tidlig inne og bisto i den taktiske etterforskningen av saken.

Den døde kvinnen og den siktede mannen er norske statsborgere, men av utenlandsk opprinnelse. Sammen har de ett barn som nå ivaretas av barnevernet.

- Tar det tungt

Ifølge Bergens Tidende hadde småbarnsmoren lagt seg i senga sammen med sin sønn kvelden før. Neste morgen var hun død. Da politiet rykket ut til stedet, fant de kvinnen uten ytre skader.

Mannens forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, sier at klienten hans stiller seg uforstående til siktelsen og at han har samarbeidet med politiet hele veien og gitt politiet tilgang til alt de har ønsket.

- Han tar dette veldig tungt. Han har mistet sin kone og har ikke tilgang til sitt barn. Han nekter straffskyld og motsatte seg fengsling, sier Mjelde, som sier han ikke kan kommentere detaljer i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!