Mann (48) siktet for Facebook-hat mot flyktninger: «Spreng bussen»

Pågrepet og avhørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 27. oktober postet 48-åringen «Spreng bussen» - etterfulgt av symboler i form av et sint fjes, seks bomber og fire ølkrus - på en Facebook-side som har «nasjonalistisk innhold», skriver Rogalands Avis.

Foranledningen var en hendelse i Sverige forrige søndag.

Ingen av de rundt 60 asylsøkerne som kom til et asylmottak i Lima utenfor Malmung i Sverige ville gå av bussen.

Saken skapte debatt på sosiale medier i Sverige, og ble omtalt av blant andre Aftonbladet og SVT.se.

Fra Syria og Irak Asylsøkerne, som opprinnelig er fra Syria og Irak, ble fraktet til asylmottaket i to busser, etter å ha bodd midlertidig i mer sentrale Orsa og Stockholm.

Ifølge Aftonbladet mente flyktningene at stedet var for usentralt.

- De sier vi skal bo her, men stedet er ikke egnet. Det er kaldt, har ingen butikker, ingen leger eller skoler, uttalte en av asylsøkerne, Hadeel Waez, til SVT.se.

Overfor SVT.se ble det presisert at en av flykningene er gravid, og at det derfor er nødvendig for dem at det er en doktor i nærheten.

Politiet reagerte Rogalandspolitiet reagerte skarpt på 48-åringens hatytringer på Facebook mot bussflyktningene i Sverige. Derfor kontaktet de retten og fikk medhold i at han kunne pågripes og avhøres.

- Politiet reagerer sterkt på at slike ting skrives og at det er gjort på en åpen Facebook-side, og vi syns at det er riktig at det blir rettet et søkelys mot at slikt ikke er greit, sier politiadvokat Øyvind Haukland i Rogalnd politidistrikt til Rogalands Avis.

48-åringen er siktet etter den nye straffelovens § 185 som omhandler det å komme med hatefulle ytringer.