Mann (49) dømt til tre års fengsel for å ha mishandlet sønnen i 14 år

Og for vold mot sin kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 49 år gammel mann er i Fredrikstad tingrett dømt til tre års fengsel for å ha mishandlet sin sønn i 14 år og for vold mot sin kone.

Erstatning Et halvt år av straffen er gjort betinget. I tillegg har Fredrikstad tingrett dømt ham til å betale sønnen nærmere 370 000 kroner i erstatning og 100 000 kroner i oppreisning både til sønnen og til ektefellen, melder NRK.

Ansatte på skolen slo alarm da 49-åringens sønn begynte der.

Etter at skolen sendte bekymringsmeldinger til barnevernet, ble gutten akuttplassert da han var 16 år gammel. Da hadde han vært mishandlet i 14 år, fra han var to år gammel, ifølge tiltalen.

Gutten har fortalt om en rekke tilfeller av fysisk vold, trusler og skjellsord.

Nektet først Guttens foreldre benektet først at sønnen ble mishandlet i hjemmet, men etter at moren flyttet fra faren har hun bekreftet sønnens forklaringer.

Ifølge dommen var 49-åringen voldelig mot ektefellen sin gjennom en 20 år lang periode. I retten kom det fram at hun i et tilfelle ble slått med knyttet neve slik at hun spontanaborterte.

49-åringen erkjente ikke straffskyld da saken startet. Hans forsvarer la ned påstand om frifinnelse. Aktor ba om tre års fengsel, i tråd med dommernes konklusjon. 49-åringen har to uker på seg til å bestemme om han vil anke dommen.

(NTB)