Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (50) erkjenner å ha knivstukket kvinne (35)

- Det var i hvert fall ett vitne som så det som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var i hvert fall et vitne som så det som skjedde, fortalte politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt under en pressekonferanse i dag.

Politiadvokaten kunne videre fortelle at den siktede gjerningsmannen (50) er dansk statsborger og at han har bodd og jobbet i Bergen siden i fjor.

- Det er ikke en kjenning av politiet. Han har en mindre hendelse ved Hordaland politidistrikt, som endte med en bot, fortalte Eide under pressekonferansen.

Den siktede mannen har erkjent knivstikking av kvinnen (35).

Politiet i Bergen fikk klokka 23.45 lørdag kveld telefon fra en person som kunne fortelle at en kvinne var blitt knivstikket i en leilighet i Fyllingsdalen. Politiet rykket ut med flere enheter, og var på stedet etter kun få minutter.

Fire personer til stede Bare sju minutter etter meldinga om knivstikkinga, kunne politiet på stedet opplyse at en person ble pågrepet inne i leiligheten. 50-åringen ble pågrepet uten dramatikk.

Knivstikkingen skjedde inne i en leilighet, og ifølge de første opplysningene fra politiet på stedet var det til sammen fire personer inne i leiligheten.

Den drepte kvinnen er 35 år gammel, mens den siktede mannen er 50 år. Begge er av utenlandsk opprinnelse. Kvinnen ble umiddelbart tatt hånd om av helsepersonell på stedet, men ble erklært død ti minutter over midnatt.

Kjenninger av hverandre Flere personer fra det etiopiske miljøet samlet seg natt til søndag utenfor boligen hvor kvinnen døde. De forteller til Bergens Tidende at kvinnen var fra Etiopia, men det kan politiet så langt ikke bekrefte.

Lothe sier imidlertid til NTB at det har vært språkproblemer når de har snakket med personene som var til stede i leiligheten.

I tillegg til den siktede mannen, ble flere vitner tatt med til politistasjonen for å bli avhørt natt til søndag.

Både den pågrepne og den avdøde er kjenninger av hverandre, men politiet kan ikke bekrefte at de er familiemedlemmer, slik enkelte medier først meldte.

 ERKJENNER:  Den siktede mannen har erkjent knivstikking av kvinnen (35). Her har politiet satt opp sperringer foran åstedet. Foto: NTB Scanpix.
ERKJENNER: Den siktede mannen har erkjent knivstikking av kvinnen (35). Her har politiet satt opp sperringer foran åstedet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer