Mann (50) fengslet etter kjempefunn av våpen på Jæren

Store mengder våpen og sprengstoff beslaglagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Under en aksjon mot en bolig i Klepp kommune på Jæren fant politiet store mengder våpen og sprengstoff. En siktet 50-åring vil bli begjært varetektsfengslet.

- Politiet har i det siste fått flere opplysninger om uforsvarlig oppbevaring og lagring av våpen og sprengstoff. For å beslaglegge og forebygge valgte vi å gå til ransaking, forteller politiadvokat Lene Tesdal i Rogaland politidistrikt.

Politiet vil fremstille eieren av boligen, en 50-åring bosatt i Bore-området på Jæren, for varetektsfengsling torsdag. Mannen ble pågrepet og avhørt onsdag, skriver Jærbladet.

Tesdal vil ikke gå i detalj om funnene, men opplyser at det ble funnet flere ladde våpen.

- Mannen er i første omgang siktet for ulovlig våpenbesittelse og uforsvarlig oppbevaring av våpen, opplyser Tesdal til NTB.

Avhørene av mannen var i ferd med å avsluttes ved 18.30-tiden onsdag kveld.

- Vi ønsker foreløpig ikke å gå ut med noen opplysninger om innholdet i forklaringen hans, men vi vil forsøke å få han fremstilt for varetektsfengsling torsdag morgen, sier Tesdal.

Mannens ektefelle er avhørt, og politiet vil avhøre flere personer i forbindelse med saken. Det er ingen andre mistenkte i saken. Beslaget onsdag var så omfattende at politiet måtte få bistand fra bombegruppen i Oslo politidistrikt for å håndtere det.

- Vi fant så store mengder våpen og sprengstoff at vi trengte spesialister, sier Tesdal.

Politiet vet ikke om den siktede mannen tilhører noe kriminelt miljø.

(NTB)