Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (50) mistenkt for befatning med kum-liket i Oslo

En 50 år gammel mann er mistenkt for befatning med personen, hvis levninger ble funnet i en kum på Vår Frelsers Gravlund i Oslo onsdag, etter døden.

MISTENKT: En 50 år gammel mann er mistenkt etter at levninger ble funnet i en kum på en kirkegård i Oslo onsdag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
MISTENKT: En 50 år gammel mann er mistenkt etter at levninger ble funnet i en kum på en kirkegård i Oslo onsdag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Det bekrefter leder for Etterforskningsseksjon drap i Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, til Dagbladet.

- Han tok selv kontakt med politiet og tipset om hvor avdøde lå. Han er mistenkt for å ha fraktet liket til stedet, men ikke for å ha utsatt avdøde for noe kriminelt som kan ha medført døden, sier hun.

Alræk Solem forteller at de fremdeles behandler funnet som et dødsfall med ukjent dødsårsak. Det er ikke åpnet drapsetterforskning i forbindelse med hendelsen. Det skal heller ikke vær en nær relasjon mellom de involverte, med forbehold om at sikker identitet til avdøde ikke foreligger.

Kjent for politiet fra tidligere

Den mistenkte 50-åringen er kjent for politiet fra tidligere, bekrefter Alræk Solem. Han er ikke pågrepet.

Politiet mottok også torsdag ettermiddag en foreløpig obduksjonsrapport i saken. Den ga heller ikke sikkert svar på hvem avdøde er, og det kan fortsatt ta noe tid å få fastslått dette. Lederen for etterforskningsseksjonen tror politiet vil kunne få svar på dette tidligst i løpet av neste uke.

Dagbladet har spurt Alræk Solem flere oppfølgingsspørsmål i forbindelse med saken, blant annet om politiet har en formening om avdøde er en mann eller en kvinne, eller om avdøde kan knyttes til en pågående kriminalsak. Hun gjentar at hun ikke ønsker å gå inn på opplysninger om avdøde før sikker identitet foreligger.

TRAKK VÅPEN: En hendelse i Georgia i USA fikk politiet til å rette våpen mot seks ungdommer. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Facebook / Shanelle Saranita Williams Vis mer

Funnet i en savnetsak

Det var onsdag ettermiddag at levninger etter personen ble funnet i en kum på en gangsti i kirkegårdens nordøstre hjørne.

Politiet har foreløpig vært sparsommelige med informasjon rundt funnet, men har tidligere sagt at levningene ble funnet i forbindelse med «opplysninger gjort i en savnetsak».

De har imidlertid en formening om hvem avdøde er, og har dermed varslet vedkommendes pårørende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!