FUNNET UNDER PAPP: Den døde 33-åringen ble funnet ved hovedinngangen til Edvard Griegs allé. Han var tildekket av papp og lå helt inntil søppelkassene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FUNNET UNDER PAPP: Den døde 33-åringen ble funnet ved hovedinngangen til Edvard Griegs allé. Han var tildekket av papp og lå helt inntil søppelkassene. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Mann funnet død på Torshov

Mann (50) og kvinne (36) siktet etter likfunn. Mannen er for dårlig til å bli avhørt i dag

Svensk mann (33) funnet under papplate på Torshov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 50-årige mannen og den 36-årige kvinnen som er pågrepet og siktet for å ha forvoldt en svensk 33-årings død i Oslo, skulle etter planen avhøres dag. Det opplyser etterforskningsleder Grete Lien Metlid til Dagbladet.

- Det var ikke mulig å gjennomføre avhør i går, så vi går snart i gang med det nå. Deretter gjør påtaleansvarlig sine vurderinger, sier Metlid til Dagbladet i 11-tida.

Men mannens forsvarer Tor Kjærvik opplyser i 13.40-tida at klienten hans ikke lar seg avhøre i dag heller.

- Han er for dårlig til å la seg avhøre, sier Kjærvik til Dagbladet.

Pågrepet i leilighet

De to siktede ble pågrepet i en leilighet ikke langt fra Torshov-adressen der den døde 33-åringen ble funnet mandag morgen. Mannen er iransk statsborger, mens kvinnen er norsk.

Siktelsen lyder på «grov kroppskrenkelse med dødsfølge» eller medvirkning til dette.

Avhøret av kvinnen går som planlagt. Hennes forsvarer Heidi Ysen sier til Dagbladet i 12-tida at hun ikke har snakket med klienten ennå, og at en stedfortreder bistår på politihuset.

Den svenske mannen ble funnet av en forbipasserende i 07.30-tida mandag. Han lå ved hovedinngangen til Edvard Griegs allé 28, tildekket av ei papplate.

Liket ble obdusert tirsdag, og politiet jobber ut fra teorien om at han ble fraktet til funnstedet fra et annet sted. Han har også sannsynligvis vært død en stund.

- Det at han er fraktet til stedet og har vært død over tid, underbygger at han han er blitt utsatt for noe straffbart. Denne oppfatningen styrkes også av obduksjonen, sa etterforskningsleder Metlid til Dagbladet tirsdag.

Fra Karlstad

Ifølge Nya Wermlands-Tidningen er mannen bosatt utenfor Karlstad. Opplysningen bekreftes overfor Dagbladet av Anders Forsman, leder for seksjon for grove forbrytelser ved Värmlands-politiet.

- Vi har jevnlig kontakt med mannens pårørende i saken. For øvrig henviser jeg til våre norske kolleger for kommentar, sier Forsman.

Ifølge politiets opplysninger kom 33-åringen til Oslo i slutten av forrige uke, og norske etterforskere har vært i kontakt med familien hans, bl.a. for å kartlegge bevegelsene hans.

Ifølge TV 2 var den døde innpakket i plast da han ble funnet. Politiet vil verken bekrefte eller avkrefte dette overfor Dagbladet.

Ifølge Metlid har både de siktede og den avdøde bakgrunn fra rusmiljø.