Mann (51) dømt for blotting etter å ha vist fram «Snåsa-poteten»

Fikk 9000 kroner i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da torghandleren (51) skulle demonstrere størrelsen på sine mandelpoteter for en kvinne, kneppet han like godt opp buksesmekken og blottet seg.

Etter at 51-åringen hadde gjort det ettertrykkelig klart at dette var skikkelige poteter dyrket i Snåsa, markedsførte han produktet på denne måten overfor den potensielle kvinnelige kjøperen.

- Den er liten nå, men det kan bli større, fortsatte 51-åringen.

I Alstadhaug tingrett er det slått fast at det ikke var poteter 51-åringen siktet til med denne handlingen, uten at dommerne går nærmere inn på om hvilken effekt dette produktet fra Snåsa eventuelt skulle ha i denne sammenheng.

I tingretten er 51-åringen dømt til ei bot på 9000 kroner for blotting, og for å nektet å etterkomme ordre fra politiet om å fjerne seg.

Dette siste skjedde i en annen forbindelse.

Brøt inn
Det var i november i fjor at torghandleren kom inn på en forretning i Sømna på Sør-Helgeland.

Mens kvinnen sammen med sin mann sto og snakket med en av betjeningen, blandet torghandleren seg inn i samtalen.

Torghandleren unnskyldte seg etter hvert for at han hadde brutt inn i samtalen, før han etter kort tid tilbød de tilstedeværende å kjøpe hans mandelpoteter fra Snåsa.

Ingen ville imidlertid ha potetene.

Kvinnen spurte imidlertid om størrelsen på dette Snåsa-produktet. Dette skjedde samtidig med at hun gjorde tegn med fingrene for å illustrere størrelse.

Torghandleren reagerte med å si «Vil du sjå den».

Ifølge retten kneppet han deretter opp buksa og tok fram sin penis, og uttalte at «den er liten nå, men den kan bli større».

Må få straff
Kvinnen forklarer at hun ble overrasket, og snudde seg bort.

Hun mener hun sto cirka to meter fra potetselgeren, da blottingen skjedde.

Kvinnen forklarer at hun ikke så at han kneppet igjen buksesmekken. Etter hendelsen la 51-åringen igjen sitt visittkort i butikken.

Tingretten mener 51-åringen må få en følbar straffereaksjon for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet.

- Når det gjelder blottingen, legger retten til grunn at de som overvar hendelsen, synes den var ubehagelig, men tok seg for øvrig ikke nær av hva 51-åringen gjorde i butikken. Det er ikke opplyst at andre skal ha sett hva han gjorde. Men uansett må det markeres at en slik opptreden er uakseptabel og den må sanksjoneres med en straff, ifølge dommerne.