SAKSØKTE NEW YORK: En mann (51) kom med søksmål etter et opphold på Manhattan Detention Complex. Mannen satt seks dager på celle med ereksjon før han fikk legehjelp og ble operert. Foto: NY Post / Splash News
SAKSØKTE NEW YORK: En mann (51) kom med søksmål etter et opphold på Manhattan Detention Complex. Mannen satt seks dager på celle med ereksjon før han fikk legehjelp og ble operert. Foto: NY Post / Splash NewsVis mer

Mann (51) hadde ereksjon i seks dager. Får millionerstatning etter opphold i fengsel

«Fikk verre behandling enn en hund».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tidligere straffedømt mann (51) saksøkte byen New York og krevde erstatning etter at han opplevde seks dager med ereksjon i fengsel.

I går ble mannen tilkjent erstatning på 750 000 dollar - noe som tilsvarer i overkant av 6 millioner kroner. Det skriver New York Post.

51-åringen mente han «fikk verre behandling enn en hund» under sitt opphold i Manhattan Detention Complex. Det var bivirkninger av medisin som førte til den uventede reaksjonen i underlivet.

Mannen hevder at mangel på legehjelp har gjort ham impotent.

- I starten gjorde det bare vondt, sier 51-åringen.

- Og så bare ... Hva i helvete er det som skjer? Den ville ikke gå ned, legger mannen til.

Nektet legehjelp Den innsatte ba om tilsyn fra lege, men ble nektet dette av fengselsbetjenter som ba ham vente til over helga.

Mannen måtte late som han hadde smerter i brystet for å få legehjelp, og da han endelig ble undersøkt, fikk han en ispose og smertestillende tabletter.

Flere dager senere måtte mannen opereres for å bli kvitt hevelsen. Legene hevdet stingene ville bli fjernet av seg selv, men dette fortalte 51-åringen i retten at ikke skjedde.

Smerter Saken og operasjonen har plaget mannen i årene etter at smertene og ereksjonen oppsto, rundt 4. juli 2011. Det var omtrent samtidig som han startet å sone en dom på 2,5 år for brudd på vilkår for prøveløslatelse.

En talsmann for New York, Nicholas Paolucci, sier følgende:

- Å bli ferdige med denne saken var det beste for byens interesser, sier Paolucci, følge NY Post.

Leger har fortalt under den pågående rettssaken at den langvarige ereksjonen kom som en bieffekt etter bruk av et antipsykotisk legemiddel.

Det var i går, mandag, at 51-åringen ble tilkjent millionerstatningen.