MANN FUNNET DØD: Politiet i Telemark fikk 4.15 melding om at det var funnet en død mann i en bolig i Langesund. En annen mann ble kort tid etter pågrepet. Foto:Torbjørn Berg/Dagbladet
MANN FUNNET DØD: Politiet i Telemark fikk 4.15 melding om at det var funnet en død mann i en bolig i Langesund. En annen mann ble kort tid etter pågrepet. Foto:Torbjørn Berg/DagbladetVis mer

Mann (51) pågrepet etter at 38-åring ble funnet død

Siktet for legemsfornærmelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LANGESUND/OSLO (Dagbladet): Klokka 4.15 fikk politiet i Telemark melding om at det var funnet en død mann i en bolig i Langesund. Politiet rykket ut til stedet og fant den avdøde, som er en 38 år gammel mann. På bakgrunn av funn på stedet og innhentet informasjon, pågrep politiet en 51 år gammel mann på stedet.

Bodde sammen Den avdøde og den siktede bodde sammen i boligen, som Bamble kommune disponerer som sosialbolig. Boligen ligger ved innfartsveien til Langesund by, bortgjemt i et skogholt.

- De bodde i samme bolig, og hadde hver sin del av den, bekrefter politiadvokat Sigrid Dahl til Dagbladet.

Han er foreløpig siktet for legemsfornærmelse med døden til følge, opplyser Dahl.

I avhør I 12.30 begynte politiet avhør av 51-åringen. En halvtime senere, da Dagbladet snakket med Dahl, var mannen fremdeles i avhør.

Det betyr at politiet mener den siktede har utøvd vold mot den avdøde, og at det ikke skal ha blitt brukt våpen eller gjenstander. Strafferammen er på fem års fengsel. Dahl ønsker ikke å kommentere om åstedet bar preg av vold.

- De to kjenner hverandre, men er ikke i familie. Vi vil foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet, sier Dahl.

Den avdøde vil bli sendt til rettsmedisinsk obduksjon. Politiet har iverksatt taktisk og teknisk etterforskning med åstedsundersøkelse og avhør av siktede og vitner.

Kjent av politiet Politiet vil fortløpende vurdere om det skal anmodes om bistand fra Kripos, men har foreløpig ikke sett behovet for dette.

De er begge tidligere kjent av politiet. 

De pårørende skal være orientert.

BORTGJEMT: Boligen der mannen ble funnet ligger ved innfartsveien til Langesund by, bortgjemt i et skogholt. Foto:Torbjørn Berg/Dagbladet
BORTGJEMT: Boligen der mannen ble funnet ligger ved innfartsveien til Langesund by, bortgjemt i et skogholt. Foto:Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer