ETTERFORSKER: Politiadvokat Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt sier de har skjellig grunn til å mistenke en 53-åring for å ha tent på en omsorgsbolig i Sandefjord. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiadvokat Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt sier de har skjellig grunn til å mistenke en 53-åring for å ha tent på en omsorgsbolig i Sandefjord. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Mann (53) siktet for å ha tent på omsorgsbolig

Bodde i bygget selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 53 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha stått bak brannen i en omsorgsbolig i Sandefjord onsdag. Han bor selv i leilighetskomplekset.

- Dette er et sted hvor det har vært brann tidligere. Vi har skjellig grunn til mistanke om at i hvert fall denne brannen ble startet av den siktede mannen, sier politiadvokat Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt til NRK.

En person måtte reddes ut av det brennende bygget og ble sendt til sykehus. De øvrige beboerne kom seg ut på egen hånd. Sju personer er registrert på adressen.

Politiet ble varslet om brannen i Heimdalveien litt før klokka 11.30. Ifølge Sandefjords Blad var alle leilighetene gjennomsøkt en halvtime senere.

Området rundt bygget ble sperret av i forbindelse med brannen. Pedersen sier politiet nå venter på åstedsundersøkelsene av branntomten.

- Nå skal vi ha en befaring av åstedet, og en videre etterforskning vil gi oss bedre svar. Men foreløpig ser det ut til at den siktede mannen har startet brannen, sier han.

Politiet opplyser at Sandefjord kommune har tatt vare på beboerne i leilighetene og vil skaffe dem midlertidig bolig.

(NTB)