OFFENTLIG TJENESTEMANN: Politihunder regnes som offentlige tjenestemenn. Dette bildet er tatt under NM i politihund i 2008. Her er hunden Ux i aksjon. 
Foto Morten F. Holm / SCANPIX
OFFENTLIG TJENESTEMANN: Politihunder regnes som offentlige tjenestemenn. Dette bildet er tatt under NM i politihund i 2008. Her er hunden Ux i aksjon. Foto Morten F. Holm / SCANPIXVis mer

Mann (53) tiltalt for å ha dratt politihunden Thorvald i halen

Tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 53 år gammel mann er tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann, etter at han dro politihunden Thorvald i halen og fektet med hendene foran en politibetjent.

Hendelsen skjedde 15. februar i år i Trondheimsveien i Oslo, under en narkotikakontroll. Ifølge tiltalen prøvde mannen å hindre eller vanskeliggjøre kontrollen.

Mannen skal også ha sagt at politibetjenten måtte passe seg, at han skulle ta ham og at han skulle huske ham til neste gang.

Høyesterett slo i 2008 fast at politihunder er offentlig tjenestemenn på lik linje med en politibetjenter, og at det derfor er straffbart å slå eller sparke en slik hund.

Det skjedde etter at en 29 år gammel mann sparket og slo politihunden Casper under en pågripelse i Bergen. Mannen ble først frikjent i både tingretten og lagmannsretten, mens Høyesterett vurderte saken annerledes. Høyesterett konkluderte med at politihunder er å anse som offentlige tjenestemenn når de er sammen med hundeføreren på jobb.