Mann (53) ville ta nakenfoto av Siv (19)

Hun annonserte etter sommerjobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Siv Lillian Sund (19) fra Snarum ville bare ha en helt vanlig sommerjobb, og satte inn annonse på annonsetjenesten zett.no. Hun ble mildt sagt overrasket da en mann ringte inn med et tilbud.

- En vilt fremmed mann ringte meg og sa «hei, dette er (...), jeg ser du søker etter sommerjobb, kunne du tenke deg å jobbe som nakenmodell?» Jeg ble sjokkert, forteller Siv Lillian til Dagbladet.no.

- Han sa bare akkurat det, ikke noe om hva bildene skulle brukes til. Så jeg svarte nei med en gang, for det virket veldig useriøst, forteller hun videre.

Skulle brukes i kalender

53-åringen som stod bak oppringningen, kan ikke forstå at Siv Lillian reagerer negativt på henvendelsen.

- Det er synd at hun reagerer sånn. Jeg spurte bare på en pen måte, og da hun sa nei, var det helt greit. Det var ikke noe slibrig ved det, absolutt ikke, svarer mannen.

Han forteller at bildene skulle brukes i en kalender der kvinnene enten stiller toppløse eller helt nakne. Han kaller seg amatørfotograf og sier han har en database på PCen sin med et titall kvinner som har skrevet kontrakt om fotografering. Kalenderen skal enten publiseres på web eller trykkes, forteller mannen.

- Men Siv Lillian er ikke modell og søkte ikke modelljobb, så hvorfor kontaktet du henne?

- Hun skrev «alt av interesse», derfor tillot jeg meg å ringe, sier 53-åringen, og legger til at han liker best å bruke vanlige norske kvinner.

Amatørfotografen sier at han vanligvis får tak i modellene sine gjennom annonser på Foto.no. Her annonserer flere jenter etter fotooppdrag. 53-åringen er selv registrert med profil der, men har ikke lagt ut et eneste bilde.

- Hvorfor vil du at kvinnene skal stille nakne?

- Nakenhet er helt naturlig, det er bare gjort til en sånn stygg greie. Men mange synes faktisk det er spennende, sier han.

Hva slags aldersgruppe foretrekker du at modellene dine er i?

- Fra 18 år og oppover. Men jeg foretrekker egentlig litt eldre kvinner, de ser mer voksne ut og vet hva de vil.

- Alt annet enn nakenmodell

I neste uke avslutter 19-åringen treårig utdanning i tegning, form og farge ved Rosthaug videregående skole. I sommer ønsket hun å tjene noen kroner før hun skal ta videre utdanning som illustratør. Siden hun selv utdanner seg til kunstner, sier hun det hadde vært en annen sak om tilbudet kom fra en seriøs kunstner.

- Om det hadde vært tilbud om å stå aktmodell, ville det vært annerledes, sier Siv Lillian.

Hun har ikke anmeldt saken til politiet. Og foreløpig har hun ikke fått noen andre tilbud om sommerjobb.

- Jeg ønsker meg hva som helst, fra butikkjobb i kassa på Rimi til plenklipping. Bare ikke jobb som nakenmodell, sier tenåringen til Dagbladet.no.

VIL IKKE NAKENFOTOGRAFERES: Siv Lillian Sund (19) annonserte etter en helt vanlig sommerjobb.