Mann (56) pågrepet etter bombetrussel mot Bergen tinghus

Utløste politiaksjon og evakuering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet sperret i ettermiddag av hele kvartalet rundt tinghuset i Bergen, og evakuert bygningen etter en bombetrussel.

Trusselen skal ha blitt ringt inn direkte til politiet klokka 14.10.

- Vi har en aksjon et annet sted i området mot det vi tror er gjerningsmannen, sa innsatsleder ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende under aksjonen.

Ved 15.20-tida opplyser Hordaland politidistrikt på twitter at de har pågrepet en 56 år gammel mann i forbindelse med saken. Mannen skal ha kommet med en «uspesifikk bombetrussel mot Bergen tinghus», og politiet mener mannen var påvirket av alkohol.

En brannalarm ble utløst klokka 14.19 av brannvesenet for å evakuere folk ut av tinghuset på en effektiv måte.

- Vi rykket ut med tre enheter da vi fikk melding, men disse er nå på vei hjem igjen. Politiet er fortsatt på stedet, sier vaktkommandør Ronny Karlsen ved 110-sentralen til Dagbladet.

Ved 15-tida ble sperringene ved tinghuset opphevet.

- 56-åringen ble pågrepet i Åsane nord for Bergen, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr til Dagbladet.

Han forteller at den pågrepne mannen er en kjenning av politiet. Politiet mener altså at mannen var alkoholpåvirket, og vil ikke gå nærmere inn på trusselens innhold.

- Vi har et vurderingshierarki i slike saker, og trusselen ble vurdert som uspesifikk, uten at jeg kan gi ytterligere detaljer, sier Lentføhr.