Mann (56) trolig drept i egen leilighet

Hadde synlige skader. Kripos på plass i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 56 år gammel mann ble i 19-tida onsdag funnet død i sin leilighet i en Bygård på Gamle Kirkeplass midt i Drammen sentrum. Det var en venninne av avdøde som oppdaget ham.


Dødsfallet ble først karakterisert som mistenkelig, men etter det Dagbladet.no erfarer arbeidet politiet sent i kveld ut fra at det dreier seg om et drap. 56-åringen ble funnet med synlige skader.

Ingen var med midnatt pågrepet i saken, noe som kan bety at politiet nå må starte jakten på en ukjent gjerningsperson.

Det er situasjonen etter at erfarne politifolk gjorde nye vurdering erav omstendighetene rundt dødsfallet. Kripos var i dag på plass med taktisk etterforskning, og tok sammen med lokalt politi sene kveldstimer til hjelp for å gjøre sentrale vitneavhør. I morgen tidlig kommer taktiske etterforskere fra Kripos for å sikre ytterligere spor på åstedet.

56-åringen ble obdusert i dag, men ifølge politiet er ikke dødsårsaken endelig klarlagt.

- Det er omstendigheter på selve åstedet som gjør at vi karakteriserer dødsfallet som mistenkelig, i tillegg til at obduksjonen ikke har gitt noen entydig dødsårsak. Jeg vil ikke gå i mer detalj om det, sa politioverbetjent Håkon Grøttland ved Drammen politistasjon til Dagbladet tidligere i dag.

Politiet kan ennå ikke utelukke at dødsfallet hadde naturlige årsaker, men skal foreløpig ikke ha kommet fram til en forklaring som taler mot at noe kriminelt har skjedd.


Etterforskerne har avhørt 15-20 vitner, blant dem kvinnen som fant 56-åringen. Kripos ble koblet inn da det lokale politiet ønsket best mulig kompetanse rundt funn på det som trolig er et drapsåsted.

Den avdøde drammensmannen er ikke kjent for politiet fra før.

- TROLIG DREPT: Sent torsdag kveld var politiets teori at 56-åringen som bodde i en leilighet i denne bygården er offer for en kriminell handling.
- TROLIG DREPT: Sent torsdag kveld var politiets teori at 56-åringen som bodde i en leilighet i denne bygården er offer for en kriminell handling. Vis mer