Mann (57) truer med å sprenge presidentkontoret i Beograd

Har advart på e-post. Politiet har omringet stedet.

TRUER MED Å SPRENGE: En politimann står på vakt utenfor det serbiske presidentkontoret , der en mann har forskanset seg med en granat. Foto: REUTERS/SCANPIX
TRUER MED Å SPRENGE: En politimann står på vakt utenfor det serbiske presidentkontoret , der en mann har forskanset seg med en granat. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet) En mann har ifølge CNN tatt seg inn i presidenthovedkvarteret i Beograd, bevæpnet med to håndgranater. Sikkerhetsfolk har tatt den ene granaten fra mannen.

Ifølge den serbiske nettavisa B92 skal mannen ha løsnet splinten på en av granatene. Pressetalskvinne hos president Boris Tadic, Jasmina Stojanov, bekrefter at mannen fremdeles har granaten som splinten er løsnet på, skriver nyhetsbyrået AP.

Skal forhandle
Ifølge BBC var ikke president Tadic i bygget da granatmannen kom inn, men et lokalt nyhetsbyrå melder at han skal ha gått inn i bygget senere.

Politifolk har omringet bygget, og forhandlere er på stedet for å forsøke å snakke mannen ut.

Han er nå stengt inne mellom to inngangsdører, hvorav en er armert. Forsvarsminister Dragan Sutanovac er på stedet.

Psykiatrisk
BBC melder at mannen skal ha psykiske problemer.

Han skal ha advart mot angrepet i flere e-poster.

- Han var skuffet over en rettslig avgjørelse, og har sendt en e-post til 11 000 adresser om at han skulle sprenge en granat for å få viljen sin, sier en kilde til nyhetsbyrået AFP.

Mannen skal ha satt klokka 15 norsk tid som tidsfrist for å slippe granaten. I 16-tida ser det ut til at det fremdeles pågår forhandlinger.

Sultestreiket
Politiet har stengt deler av gata utenfor kontoret, og store politistyrker, brannvesen og ambulanser har tatt plass utenfor bygningen.

Ifølge B92 skal mannen i 2004 ha sultestreiket i 80 dager - dette også etter en rettslig avgjørelse i mannens disfavør.

Den gang ønsket han å dra Serbia for menneskerettsdomstolen i Strasbourg, for å få omgjort avgjørelsen, som dreide seg om forhold vedrørende et firma han eide.

Biden-besøk
Bygget mannen har okkupert er ifølge NTB identisk med bygget der president Tadic onsdag holdt middag for USAs visepresident Joe Biden.

Biden reiste videre til Kosovo i dag.

Dagbladet kommer med mer.

BOMBETRUSSEL: Hovedkvarteret til president Boris Tajic er under angrep av en bevæpnet mann. Foto:  EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI/Scanpix
BOMBETRUSSEL: Hovedkvarteret til president Boris Tajic er under angrep av en bevæpnet mann. Foto: EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI/Scanpix Vis mer