Mann (58) død etter å ha drukket ulovlig sprit

Trolig drikkevarer som inneholdt metanol. Tomflasker og tomme vinposer funnet .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 58 år gammel mann fra Eidskog døde tirsdag formiddag etter å ha drukket sprit som politiet antar inneholder metanol, melder NTB.

- Saken har vært tatt alvorlig fra politiet fikk melding om den i går, og med et dødsfall er det viktig at personer, som har opplysninger om saken og farlig sprit i omløp, tar kontakt med oss, sier Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon til gd.no.

- Emballasjen politiet foreløpig har funnet sendt til Kripos, er noen flasker og folie som på innsiden av vinkartinger. Det er bare funnet noen skvetter med sprit, som også ert sendt til Kripos, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Doblooug i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har fått flere tips om hvor den den dødelige spriten kan stamme fra, men venter med å gå ut offentlig med disse opplysningene.

Politiet i Hedmark advarte i går mot farlig sprit etter at to menn fra Eidskog er innlagt på sykehus etter å ha inntatt spriten.

Politiet meldte i en pressemelding tidligere i dag at politiet har undersøkt bopelen til de to mennene.

- Det er gjort beslag i væske og andre gjenstander. Beslagene er sendt til Kripos for undersøkelse. Det vil ta noe tid før vi får vite hva prøvene inneholder, sier Nordli.

Hedmark-politiet ønsker tips og opplysninger om mulig omsetning av farlig sprit i området.

Metanol - ofte kalt tresprit - er svært giftig, og selv små doser kan føre til blindhet eller død. Samtidig har metanol en karakteristisk alkohollukt, og det er derfor vanskelig å skille mellom metanol og etanol (den vanlige alkoholen) ved bare å vurdere utseende og lukt, ifølge Folkehelseinstituttet.

De vanligste symptomene på metanolforgiftning er brekninger, kvalme, magesmerter, svimmelhet, synsforstyrrelser og hyperventilering.

18 døde I den store norske metanolsaken I Norge i 2002-2005 knyttet til spritsmugling mistet 18 mennesker livet som følge av metanolforgiftning.

- I vårt politidistrikt hadde vi også en sak der metanol var involvert i 2008-2009. Nå er det viktig at andre som kan ha drukket slik sprit tar kontakt med helsevesenet, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Doblooug i Hedmark politidistrikt, til Dagbladet.

Det var i går formiddag politiet ble varslet av helsevesenet om at to mann var lagt inn på sykehus med alvorlige skader.

Tilstanden er alvorlig for den andre mannen, som også er fra Eidskog og i slutten av 50-årene. Politiet bekrefter at begge tilhører et rusbelastet miljø.

Dagbladet.no kommer med mer.