Mann (58) funnet død. To personer er siktet i saken

Forsvarer: - Trygg på at etterforskningen raskt vil vise at det ikke dreier seg om noe straffbart. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Stavanger har satt i gang full etterforskning, etter at en person ble funnet død i ei hytta på øya Ombo i Rogaland.

Politiet i Stavanger opplyser at de ved 04-tiden natt til søndag ble varslet av AMK om at en person var funnet død i tilknytning til ei hytte i Jørstadvågen.

To personer (58 år) er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til grov kroppsskade. Alle de tre involverte mennene er bosatt i Tyskland.

De siktede ble avhørt i ettermiddag.

-- Vi er ikke sikre på at noe straffbart har skjedd. Vi kjenner foreløpig ikke dødsårsaken. En foreløpig obduksjonsrapport vil tidligst foreligge mandag, sier jourhavende politiadvokat Anne Mette Dale i Sør-Vest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

- Erkjenner ikke straffskyld

Anne Kroken, advokat for den ene siktede, forteller til Dagbladet at hennes klient nekter straffskyld.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Han har gitt en omfattende og detaljert forklaring, sier Kroken.

Advokat for den andre siktede, Inger Marie Sunde, skriver i en SMS til Dagbladet at også hennes klient også nekter straffskyld.

- Det er ikke grunnlag for å erkjenne noe skyld. Jeg føler meg trygg på at etterforskningen raskt vil vise at det ikke dreier seg om at det ligger noe straffbart bak dødsfallet, skriver Sunde.

Hun skriver videre at hun ikke ønsker å gi noen detaljer, men mener at det ikke er snakk om noe straffbart.

- Uvirkelig å ha mistet en venn han flere ganger har reist til Ombo med på fisketur, skriver advokat Inger Marie Sunde.

Omstendighetene uklare

Politiet ble varslet etter at helsepersonell på stedet vurderte dødsfallet som mistenkelig.

Jourhavende politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt i Stavanger, Ellen Mellemstrand Gimre, sier til Stavanger Aftenblad at de ikke ønsker å kommentere hva slags skader den avdøde er påført eller om politiet har beslaglagt våpen tilknyttet dødsfallet.

De forteller også at omstendighetene rundt dødsfallet foreløpig er uklare, og at politiet er tidlig i etterforskningsfasen.

Dagbladet følger saken.