Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mann (60) i bil prøvde å kidnappe jente

Bergenser pågrepet og siktet for for forsøk på frihetsberøvelse. Har kontaktet minst tre andre jenter tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om denne saken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): En 60 år gammel mann ble i går pågrepet av bergenspolitiet etter at han i løpet av en kort periode har kontaktet flere jenter ned i 12-årsalderen på skremmende vis.

- Mannen er siktet for forsøk på frihetsberøvelse, etter at han prøvde å dra ei jente inn i en bil i Austevoll. I tillegg har han vært i kontakt med tre forskjellige jenter på Fana og er siktet for skremmende eller plagsom adferd overfor disse, bekrefter jourhavende politiadvokat Olav Moe ved Hordaland politidistrikt overfor Dagbladet.

- Fra muntlig til fysisk kontakt I Bergen tingrett i formiddag ble mannen besluttet varetektsfengslet i fire uker, noe 60-åringen godtok uten å anke.

Kontakten med alle de fire jentene skjedde i løpet av bare 14 dager, og politiet utelukker ikke at det kan være flere fornærmede i saken.

«Retten har ved vurderingen lagt særlig vekt på at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for å ha kontaktet fire forskjellige jenter i løpet av to uker, og at forholdene har blitt mer alvorlig ved at han har gått fra muntlig kontakt til fysisk å forsøke å trekke den siste jenten inn i bilen sin. Videre vises det til at motivet for disse handlingene synes uklart», skriver dommeren i dagens fengslingskjennelse.

Ifølge BT.no skal jentene ha vært fra 12 til 16 år gamle. Også da han oppsøkte jentene på Fana skal 60-åringen ha kjørt bil, skriver avisa.

- Klikket I retten i dag sa mannen ifølge kjennelsen at han ikke vet navnet på jenta han skal ha forsøkt å kidnappe, eller identiteten til de tre andre jentene i saken. I politiavhør har mannen ikke gitt noen konkret forklaring på hva han ville jentene, utover at han er i psykisk ubalanse.

- Jeg klikket og det sa pang, sier 60-åringen til politiet.

Kort tid etter pågripelsen skal han ha tilstått handlingene han er siktet for.

- Jeg skal aldri gjøre noe slikt igjen, uttalte bergenseren i retten i dag.

Bergenspolitiet ville i ettermiddag ikke gi noen øvrige detaljer om saken.

- Det er fordi saken fortsatt er under etterforskning. Men jeg kan altså bekrefte at dette er en sak med flere fornærmede, og slik siktelsen står er det klart forhold som politiet ser alvorlig på. Fengslingskjennelsen sier også noe om alvorlighetsgraden, sier politiadvokat Moe til Dagbladet.

Godtok fengsling 60-åringen, som ifølge Brønnøysundregisteret er sjef for en liten bedrift, er i tillegg siktet for bruk av forfalskede offentlige dokumenter, noe som i seg selv har en strafferamme på fire års fengsel.

Retten mener mannen må fengsles for at han ikke skal begå lignende kriminalitet som kidnappingsforsøket.

«(...) Det foreligger en kvalifisert sannsynlighetsovervekt for at siktede vil begå nye straffbare handlinger dersom han løslates», skriver dommeren.

Mannens forsvarsadvokat, Egil Jordan, ville i ettermiddag ikke kommentere saken overfor Dagbladet før han hadde snakket nærmere med sin klient, men bekrefter at 60-åringen erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media