Mann (60) skjøt vilt rundt seg under arvesak i retten

Drepte familiemedlem og skadet flere.

SKJØT VILT I RETTEN: En 60 år gammel mann trakk fram en revolver og skjøt i flere rettssaler i rettsbygningen i Landshut i Bayern i Tyskland. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/SCANPIX
SKJØT VILT I RETTEN: En 60 år gammel mann trakk fram en revolver og skjøt i flere rettssaler i rettsbygningen i Landshut i Bayern i Tyskland. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN/OSLO (Dagbladet.no):  Politiet i Tyskland opplyser at to personer er drept og skadet etter en skyteepisode i et rettslokale i Bayern. Delstatsminister Horst Seehofer bekrefter at to er skadet, ifølge TV-kanalen N-TV.

Episoden skjedde tirsdag i rettsbygningen i byen Landshut i Bayern. Mannen som skjøt, er trolig en av de døde.

Ifølge Bild skal en 60 år gammel mann ha vært i rettssalen i forbindelse med et arveoppgjør. Plutselig tok han fram en grovkalibret revolver og begynte å skyte rundt seg.

Gjerningsmannen skal ha avfyrt skudd i flere rettssaler og også ute på gangen, før han tok sitt eget liv.

Flere medier, blant dem Bild, melder nå at politiet har trukket tilbake den opprinnelige meldingen om at to personer er drept. I stedet melder de om at det kun er en død etter skyteepisoden, nemlig skytteren selv. Ifølge N-TV har det vært motstridende informasjon, men avslutningsvis skal en polititalsmann ha sagt at det dreier seg om to dødsfall.

EVAKUERT: Rettsbygningen i Landshut. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/SCANPIX
EVAKUERT: Rettsbygningen i Landshut. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Skjøt familiemedlem
Flere tyske medier melder at både 60-åringen og en kvinne er døde. Domstolens talskvinne Elizabeth Waitzinger bekrefter overfor Spiegel Online at 60-åringen og kvinnen var i slekt, og bekrefter også at kvinnen ble momentant drept av et skudd.

 Saken som skulle forhandles i retten, skal ha dreid seg om å kartlegge hvilke verdigjenstander som befinner seg i boet etter en avdødd slektning av offer og gjerningsmann.

Det er foreløpig ikke kjent hvilken rolle mannen selv hadde i arvesaken.

Pressetalsmann Thomas Plössl fra politiet i Niederbayern bekrefter at flere ofre fremdeles svever i livsfare.  Han kjenner ikke antallet, og tror heller ikke at politiet har nådd å undersoke bygningen ennå. 

FRYKTER FLERE OFRE: Politiet er ikke sikre på om de har avklart hvor mange som er drept i skytingen. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS/SCANPIX
FRYKTER FLERE OFRE: Politiet er ikke sikre på om de har avklart hvor mange som er drept i skytingen. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Frykter flere ofre
Det kan med andre ord være flere drepte og sårede i rettsbygningen, som ligger 2,5 kilometer utenfor sentrum i den bayerske byen med 63000 innbyggere.

- Vi regner med at det ligger flere drepte og sårede i bygningen, sier en ikke navngitt politimann til Bild.

Hele bygningen er evakuert, men situasjonen skal nå være avklart.

Gjerningsmannen kommer fra den lille byen Dingolfing, ikke langt fra Winnenden, hvor en 17-åring nylig drepte 16 skoleelever, lærere og seg selv.

Domstolens talskvinne Elizabeth Waitzinger sier ifølge Süddeutsche Zeitung at hittil er det ingen forklaring på hvorfor situasjonen eskalerte. På spørsmål om hvordan mannen kunne ha fått med seg våpen inn i rettssalen, sier hun at det ikke er noen våpenkontroller i en sivil rettssak.

VAR I RETTEN: 60-åringen skal ha vært i retten i forbindelse med en arvesak. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX
VAR I RETTEN: 60-åringen skal ha vært i retten i forbindelse med en arvesak. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer