Mann (66) pågrepet etter falsk pengeinnsamling til Røde Kors

Han tok pengene selv. - Dette er skadelig for vårt omdømme, sier organisasjonen.

BRUKTE DENNE AMBULANSEN: Nordmannen (66) kjøpte denne ambulansen av Røde Kors og brukte den i sin falske pengeinnsamling. Foto: Røde Kors
BRUKTE DENNE AMBULANSEN: Nordmannen (66) kjøpte denne ambulansen av Røde Kors og brukte den i sin falske pengeinnsamling. Foto: Røde KorsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En norsk mann (66) har i flere måneder samlet inn penger til Røde Kors, men i stedet tatt pengene i egen lomme.

Mannen ble pågrepet i Oslo klokken 10:45 søndag formiddag og sitter nå varetektsfengslet, opplyser operasjonsleder Finn Belle fra Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Mannen benyttet seg av en gammel ambulanse fra Røde Kors som han brukte til å samle inn penger til egen vinning, sier Belle.

Bøsse og refleksjakke Det er Sør-Trøndelag politidistrikt som har bedt Oslo politidistrikt om å pågripe mannen.

- Han har bedrevet pengeinnsamling på små tettsteder i Trøndelag hvor han har stilt seg opp med bøsse og refleksjakke ved siden av Røde Kors-ambulansen, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Pedersen kjenner ikke til hvor mye penger mannen kan ha samlet inn til seg selv. 66-åringen skal trolig avhøres i løpet av dagen.

Ambulansen som mannen benyttet seg av har både Røde Kors-emblem og blålys. Den ser ut som et vanlig utrykningskjøretøy.

- Skader omdømmet - Mannen kjøpte denne bilen fra oss 11.april i år. Da var avtalen at han skulle ta av alle Røde Kors-merker fra bilen, men det gjorde han altså ikke, sier Eileen Gjerde, daglig leder i Røde Kors Sør-Trøndelag.

- For oss er det forferdelig leit at noen vil misbruke Røde Kors på denne måten. For det første er dette straffbart, og for det andre er dette skadelig for omdømmet til Røde Kors, sier Gjerde.

Videre sier hun:

- Det handler om tilliten vi er avhengig av å ha blant våre medlemmer. Nå har vi bare ett mål: få stoppet ham så snart som mulig.

FORTVILER: Eileen Gjerde, daglig leder i Røde Kors i Sør-Trøndelag fortviler over at noen misbruker Røde Kors for å samle inn penger til seg selv. Foto: Røde Kors
FORTVILER: Eileen Gjerde, daglig leder i Røde Kors i Sør-Trøndelag fortviler over at noen misbruker Røde Kors for å samle inn penger til seg selv. Foto: Røde Kors Vis mer