Mann (66) tiltalt for trusler mot dommer i hijab-saken

Ekjenner å ha sendt e-posten, men nekter straffskyld.

HIJAB-SAKEN: Frisør Merete Hodne og Malika Bayan møttes i Jæren tingrett, etter at Hodne kastet Bayan ut av frisørsalongen fordi hun bar hijab. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
HIJAB-SAKEN: Frisør Merete Hodne og Malika Bayan møttes i Jæren tingrett, etter at Hodne kastet Bayan ut av frisørsalongen fordi hun bar hijab. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 66 år gammel mann er tiltalt trusler mot en tingrettsdommer i forkant av hijabsaken mot frisøren Merete Hodne.Tingrettsdommeren mottok 7. september i fjor en e-post med truende innhold. Dette er dagen før hovedforhandlingen startet i saken mot Merete Hodne i Jæren tingrett.

Nå er en 66 år gammel mann tiltalt for forholdet, skriver Roganytt. Saken skal gå i Stavanger tingrett 15. februar i år.

Frisør Merete Hodne var tiltalt for å ha nektet Malika Bayan tjenester fordi Bayan bar det religiøse hodeplagget hijab.

I eposten sto det «Sak. Hijab som islamsk diktatorisk kvinnesymbol. Muslimene skal snart kastes ut av Norge. Pass på at du ikke blir kastet ut sammen med dem», skriver avisen.

66-åringens forsvarer, advokat Kjersti Jæger, sier til avisen at hennes klient erkjenner å ha sendt e-posten, men ikke straffskyld.

- Min klient ønsker å formidle at når han tok kontakt med tingrettsdommeren i hijabsaken, var det for å formidle at hun ikke skulle la seg presse til å dømme slik politikerne ønsket at hun skulle gjøre, sier Jæger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer