Hasjbeslag i Bergen:

Mann (68) hevder han ikke visste om nesten 100 kilo hasj i bilen

Et nederlandsk samboerpar ble stoppet i fjor med nærmere 100 kilo hasj i bilen. Kvinnen (71) døde av uhelbredelig sykdom åtte dager etterpå. Mannen er nå tiltalt, men erkjenner ikke straffskyld.

BAGASJEROM: Under en plate i bagasjerommet ble 55 av totalt 95,51 kg hasj funnet. De resterende kiloene ble funnet foran i bilen. Foto: Tollvesenet
BAGASJEROM: Under en plate i bagasjerommet ble 55 av totalt 95,51 kg hasj funnet. De resterende kiloene ble funnet foran i bilen. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 68-årige mannen er nå tiltalt for innføring eller medvirkning til innføring av 95,51 kilo hasj, skriver Bergens Tidende.

Det nederlandske samboerparets tur gjennom Norge endte brått da de ble stoppet for tollkontroll, og narkotikahunden Tara snuste frem flere hulrom med totalt 95,51 kg hasj.

Erkjenner ikke skyld

Mannen har fortalt at han ikke hadde kjennskap til narkotikaen som befant seg i bilen de kjørte.

- Min klient sier han kjørte til Norge på ferietur sammen med sin nå avdøde samboer og at han ikke var kjent med narkotikaen som ble funnet, sier Rolf Knudsen, mannens forsvarer.

Saken skal opp for Bergen tingrett 14. og 15. mai, og lovbruddet mannen er tiltalt for har en strammeramme på tre til 15 år.

Dersom mannen finnes skyldig, mener Knudsen at man i denne saken ser på fire-fem års fengsel. Det tar blant annet i betraktning at hasj ikke er et like tungt narkotisk stoff som for eksempel kokain og heroin, som strafferammen også favner om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer