Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hasjbeslag i Bergen:

Mann (68) hevder han ikke visste om nesten 100 kilo hasj i bilen

Et nederlandsk samboerpar ble stoppet i fjor med nærmere 100 kilo hasj i bilen. Kvinnen (71) døde av uhelbredelig sykdom åtte dager etterpå. Mannen er nå tiltalt, men erkjenner ikke straffskyld.

BAGASJEROM: Under en plate i bagasjerommet ble 55 av totalt 95,51 kg hasj funnet. De resterende kiloene ble funnet foran i bilen. Foto: Tollvesenet
BAGASJEROM: Under en plate i bagasjerommet ble 55 av totalt 95,51 kg hasj funnet. De resterende kiloene ble funnet foran i bilen. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 68-årige mannen er nå tiltalt for innføring eller medvirkning til innføring av 95,51 kilo hasj, skriver Bergens Tidende.

Det nederlandske samboerparets tur gjennom Norge endte brått da de ble stoppet for tollkontroll, og narkotikahunden Tara snuste frem flere hulrom med totalt 95,51 kg hasj.

Erkjenner ikke skyld

Mannen har fortalt at han ikke hadde kjennskap til narkotikaen som befant seg i bilen de kjørte.

- Min klient sier han kjørte til Norge på ferietur sammen med sin nå avdøde samboer og at han ikke var kjent med narkotikaen som ble funnet, sier Rolf Knudsen, mannens forsvarer.

Saken skal opp for Bergen tingrett 14. og 15. mai, og lovbruddet mannen er tiltalt for har en strammeramme på tre til 15 år.

Dersom mannen finnes skyldig, mener Knudsen at man i denne saken ser på fire-fem års fengsel. Det tar blant annet i betraktning at hasj ikke er et like tungt narkotisk stoff som for eksempel kokain og heroin, som strafferammen også favner om.

Mannen hadde vært på tur til Norge to ganger tidligere i 2017, men ifølge Knudsen har det ikke foreligget noen anmeldelser i forbindelse med de turene.

Politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt bekreftet beslaget.

Verdien, gitt at hasjen ble solgt i brukerdoser, ble vurdert til rundt 10–11 millioner kroner.

Døde av uhelbredelig sykdom

Samboerparet møtte til bevisopptak i Bergen tingrett fordi kvinnen var alvorlig syk og pleietrengende.

Opptaket ble utført i tilfelle kvinnen ble ute av stand til å møte i retten ved et senere tidspunkt.

Åtte dager etter ankomst i Bergen døde kvinnen på Haukeland sykehus.

Politiet skal ha vært kjent at kvinnen var syk, men taushetsplikter i helsevesenet skal ha gjort at det tok noe tid før politiet fikk informasjon om kvinnens helsetilstand, melder TV2

Kvinnen nektet skyld i saken og hevdet at hun ikke var kjent med innholdet i bilen.

Forsvarer Bertil Rønnestad sa at både han og politiet jobbet for å få sendt kvinnen tilbake til Nederland for behandling der.

Rekordstort

Beslaget ble gjort 5. september i fjor da tollerne stoppet en bil fra danskebåten, skrev Bergens Tidende i fjor.

– Dette er uten tvil det største hasjbeslaget vi har hatt i Bergen, sa Åge Skår, seksjonssjef ved grensekontroll Bergen.

Narkotikahunden Tara snuste seg fram til hasjen som var forsøkt gjemt i skjulte hulrom i bilen, opplyste Tollvesenet.

Christoffersen sa at størrelsen på beslaget gav grunn til å tro at det var flere personer involvert både på leverandør- og mottakersiden.

Hasjen skal ha vært ment for markedet i Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!