Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann 70-årene dømt til fengsel for overgrep mot to av sine barnebarn

Over flere år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 70-årene fra Indre Salten er i Salten tingrett dømt til åtte måneders ubetinget fengsel for overgrep mot to av sine barnebarn over flere år.

Mannen nektet straffskyld og forklarte retten at barnebarna løy og at moren til ett av barna hadde manipulert fram en anmeldelse, skriver Avisa Nordland.

I dommeravhørene forklarte barnebarna seg om gjentatte overgrep. Retten la i bevisvurderingen de to fornærmedes forklaring til grunn.

- Retten bemerker at de fornærmedes og tiltaltes forklaringer er svært motstridende. Det finnes ingen vitner som har sett tiltalte utføre handlingene som er beskrevet i tiltalebeslutningen, står det i dommen.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at de fornærmede var svært unge da overgrepene skjedde. Retten mener at det ikke er noen formildende omstendigheter i saken.

Han må også betale oppreisningserstatning på 20.000 kroner til hvert av barnebarna. I tillegg må han ut med 5.000 kroner i sakskostnader.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!