Mann (72) dømt for drapsforsøk på helsestudioeier

Etter at han ble stengt ute fra helsestudioet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 72 år gammel mann er dømt til fire års fengsel for drapsforsøk på en helsestudioeier i Sarpsborg.

Mannen er dømt for å ha knivstukket innehaveren av Sarpsborg Helsesenter flere ganger på en parkeringsplass 16. mars i fjor.

72-åringen var tidligere medlem av helsesenteret. Angrepet skjedde både inne i og utenfor 72-åringens bil, og hadde bakgrunn i en konflikt som hadde ført til at den eldre mannen ble utestengt fra helsestudioet, skriver sa.no.

Saken kom opp for Sarpsborg tingrett i desember i fjor. 72-åringen nektet straffskyld. Statsadvokaten la ned påstand om fire års fengsel, mens 72-åringens forsvarer ba om frifinnelse for drapsforsøkstiltalen.

 I dommen som kom fredag, gir tingretten medhold til statsadvokaten, men med dissens rundt skyldspørsmålet. En av meddommerne mener knivstikkingen kan ha skjedd ved et uhell, og at 72-åringen bare ønsket å true helsestudioinnehaveren.

Rettspsykiatriske sakkyndige konkluderte i tingretten med at tiltalte har en personlighetsforstyrrelse.

I tillegg til fire års fengsel, dømmes 72-åringen til å betale en oppreisningserstatning på 100 000 kroner, samt 17 424 kroner i erstatning for økonomiske tap. Sistnevnte er atskillig mindre enn påstanden fra fornærmedes bistandsadvokat, som var på 167 064 kroner.

(NTB)