KROKODILLE:  En 72-åring klarte på nær mirakuløst vis å holde krokodiller på avstand da han og en kamerat ble angrepet mens de var ute for å dra krabbeteiner ved den australske nordkysten. Illustrasjonsfoto: Sindre Ellingsen / Samfoto
KROKODILLE: En 72-åring klarte på nær mirakuløst vis å holde krokodiller på avstand da han og en kamerat ble angrepet mens de var ute for å dra krabbeteiner ved den australske nordkysten. Illustrasjonsfoto: Sindre Ellingsen / SamfotoVis mer

Mann (72) holdt krokodiller på avstand med tennplugger og skiftenøkler

72-åringens kamerat druknet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 72 år gamle Robert Haughton unnslapp på dramatisk vis en tre timer lang nærkamp med krokodiller ved den australske nordkysten tirsdag.

Sammen med kameraten Noel Ramage la han tirsdag morgen ut i en liten fiskebåt ved Gunn Point, noen mil nordvest for Darwin i Australia. Målet for utflukten var å dra noen krabbeteiner.

Krokodille veltet båten Men da de to mennene gikk i gang med å dra teinene ble de angrepet av en krokodille, som veltet båten deres, og de to mennene ble kastet i vannet.

Mennene forsøkte å klatre opp i båten, som veltet igjen, noe som førte til at Ramage havnet under vannet og druknet.

I de neste tre timene kjempet Haugton for å holde krokodillene på avstand. Til våpen hadde han skiftenøkler og tennplugger.

- Det var da han forsøkte å komme seg til land nær en mangroveskog at han måtte kaste skiftenøkler, tennplugger og andre ting på krokodillene. Han måtte også slå noen krokodiller som førskte å ta ham. Det var en handling av ren deperasjon i et forsøk på å overleve, sier Ian Badham, direktør for CareFlight NT, til The Guardian.

Slo krokodille Ifølge Herald Sun har Haugton fortalt at en av krokodillene dukket opp 40 cm fra ham, før den forsvant under vannet igjen.

- Han fortalte at en av krokodillene så på ham og da den kom mot ham så slo han den. Krokodillen dukket under vannet før den dukket opp igjen like foran ham. Da han gjorde seg klart til å slå den en gang til, dukket den under igjen. Han tenkte for seg selv «stå stille, eller så vil krokodillen kjenne vibrasjonene mine under vann», forteller Badham.

72-åringen maktet til slutt å karre seg og båten i sikkerhet. Etterhvert ble mannens rop om hjelp hørt av noen krabbefiskere i området, som tok med seg mannen og hans døde kamerat.

Haughton ble behandlet for sjokk og ble fløyet til sykehuset i Darwin.