Mann (72) pågrepet. Politiet mener han står bak 12 drap og 50 voldtekter

Politiet i California mener de har pågrepet «Golden State Killer», en seriemorder som herjet i USA på 70- og 80-tallet.

SERIEMORDER?: Onsdag pågrep de en 72 år gammel mann som skal være den antatte seriemorderen. Disse skissene er sendt ut av FBI og skal likne på den mistenkte seriemorderen. Foto: FBI / NTB scanpix
SERIEMORDER?: Onsdag pågrep de en 72 år gammel mann som skal være den antatte seriemorderen. Disse skissene er sendt ut av FBI og skal likne på den mistenkte seriemorderen. Foto: FBI / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er den mest omfattende uløste seriemordersaken, muligens i moderne historie, sier politiadvokat i Sacramento i California, Anne Marie Schubert.

Seriemorderen hun snakker om er kalt både «East Area Rapist» og «Golden State Killer». Mellom 1976 og 1986 mener politiet at den ukjente seriemorderen sto bak 45 voldtekter, 12 drap og titalls innbrudd i California.

Politiet har aldri hatt noen siktede i saken, og seriemorderen har bare vært kjent som en «ukjent mistenkt». Før nå.

I går meldte lokal-TV-stasjonen FOX 40 at politiet i Sacramento hadde gjort det de kaller for «et stort gjennombrudd» i saken, og at en mulig person var pågrepet.

Politiet bekrefter onsdag kveld at mannen de har arrestert skal være «Golden State Killer». Det har de fått bekreftet gjennom DNA-bevis, skriver nyhetsbyrået AP.

Finnerlønn

FBI har etterlyst den ukjente serieforbryteren «East Area Rapist»/«Golden State Killer» i mange år. Gjennom skisser og beskrivelser og 50 000 dollar til vedkommende som finner mannen, har de hatt et håp om at kanskje noen ser mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer