STOPPET: På denne strekningen ble 76-åringen stoppet. Foto: Politiet
STOPPET: På denne strekningen ble 76-åringen stoppet. Foto: PolitietVis mer

Mann (76) ble stoppet og banket opp av bildesperado

Politiet tror desperado irriterte seg over kjøringen til 76-åring og tok strupetak og slo løs på han mens han fremdeles satt fastspent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/MOLDE (Dagbladet): En 76 år gammel mann opplevde sitt livs mareritt da han og en kvinnelig passasjer kjørte på fylkesvei 662 fra Molde sentrum mot Julsundet 17.30 fredag ettermiddag.

- Det var en mann i en hvit varebil som stanset han ved å ta en forbikjøring og sperre veien. Mens fornærmede fremdeles satt fastspent tok mannen strupetak og slo han flere ganger i ansiktet. Han fikk slått ut flere tenner og har hevelser i ansiktet, forteller vaktleder Kjellbjørn Johansen ved Molde politistasjon til Dagbladet.

- Mangler impulskontroll Johansen forteller at mannen ikke er livstruende skadd, men at han er svært preget av hendelsen.

- Vi ser på episoden som uvanlig, og det er tydelig at sjåføren som gjorde dette mangler impulskontroll. Hvis han har irritert seg over noe, så er det fullstendig galt å reagere slik.

Han mener det er nærtliggende å tro at det må ha vært en trafikal hendelse i forkant som utløste situasjonen. Desperadoen skal ha sagt «Dette gjør du ikke en gang til,» til 76-åringen.

- Han hadde ikke kjennskap til person, og skjønte ikke hva han mente med det. Han tror det kan ha vært en trafikal feil av noe slag, sier Johansen.

Jakter moldemann Vaktlederen forteller at de foreløpig ikke har anelse om hvem som sto bak og at de nå sonderer terrenget på jakt etter ham.

Mannen beskrives som etnisk norsk, middels høy og med snauklipt mørkt hår. Han skal snakke lokal dialekt. Alderen er ukjent.

Politiet ønsker tips i saken for å få tatt hånd om desperadoen.

- Offeret er en 76 år gammel mann som var ute på en fredelig biltur, så kommer det noen og gjør dette uten forvarsel. Slike folk har ingenting på veien å gjøre, mener Johansen.

En kvinnelig passasjer ble vitne til hendelsen, og tok over rattet og kjørte ham til legevakta.