ETTERFORSKER DRAP: Politiet i Østfold rykket ut til en adresse i Sarpsborg onsdag morgen. En person i 70-åra er pågrepet. Foto: Tipser.no / Glenn Johansson
ETTERFORSKER DRAP: Politiet i Østfold rykket ut til en adresse i Sarpsborg onsdag morgen. En person i 70-åra er pågrepet. Foto: Tipser.no / Glenn JohanssonVis mer

Mann (80) er siktet for forsettlig drap på kona. - Dette er en tragisk sak

Ringte selv til politiet og sa han hadde skutt og drept kona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 80 år gammel mann sitter onsdag formiddag i avhør, siktet for forsettlig drap etter at han sent i går kveld ringte politiet og sa han hadde skutt og drept sin egen kone i 70-åra i deres hjem i Østfold.

Det forteller politiet på en pressekonferanse på politihuset i Sarpsborg klokka 11.30.

- Dette er en tragisk sak som berører både pårørende og naboskap. Vi har brukt prest og har utnevnt en pårørendekoordinator, sier politiinspektør og leder av felles kriminalenhet Tom Erik Guttulfrød.

- Har beslaglagt rifle Politiet jobber med å finne ut hva som kan ha vært motiv i saken, og sier de forsøker å utelukke at noen andre kan være innblandet.

- I første omgang ønsker vi å få bekreftet hendelsesforløpet. Selv om det er kjent antatt gjerningsmann vil vi jobbe for å utelukke andre hendelsesalternativer. Det er tidlig i etterforskningen, sier politiadvokat og leder av spesialseksjonen ved retts- og påtaleenheten, Espen Jamissen, til Dagbladet.

Det var i 23-tida i går kveld at mannen selv ringte politiet. På adressa fant politiet den avdøde, pågrep mannen og beslagla et skytevåpen.

- Vi har beslaglagt drapsvåpenet, en rifle. Mannen hadde våpentillatelse, og politiet har ikke mottatt noen bekymringsmelding mot mannens våpentillatelse tidligere, sier han.

Det eldre paret bodde sammen.

- Hvor lenge de har delt bolig, vet jeg ikke, sier politinspektøren.

Utelukke ulykke? - Han er ikke kjent for politiet fra tidligere. Det er viktig for politiet å utelukke at det er andre knytta til omstendighetene, sier Jamissen.

Politiet ønsker tips på telefon 02800.

- Kan dere utelukke at dette var en tragisk ulykke?

- Det er det vi har fokus på å finne ut av når vi avhører: å få siktedes forklaring og se på andre alternativer. Vi har startet drapsetterforskning og i tillegg har vi en telefonsamtale som kom inn i går der han opplyste at han hadde skutt kona si, sier Jamissen.

- Det er uansett en tragisk sak når det skjer et drap mellom ektefeller, sier han.

I 03-tida ble de pårørende varslet om det antatte drapet av politiet.

- Dette så jeg ikke komme En nabo sier til Dagbladet at han så og hørte store politistyrker og ambulansepersonell komme til den ellers rolige gata i natt.

- Dette så jeg ikke komme i det hele tatt. Det er et sjokk, sier naboen til Dagbladet.

Han beskriver nabolaget som et eldre og rolig villastrøk. Det bor mye eldre mennesker der.

- Jeg kjenner disse personene involvert veldig godt etter å ha bodd i nabolaget i mange år. De var veldig behjelpelige med alt fra snømåking til hva det måtte være. De var nok mer opptatt av å hjelpe andre enn å holde orden på sitt, sier naboen.

Mannen vil trolig framstilles for varetektsfengsling i morgen, torsdag.