Mann (80) funnet død - kvinne siktet

En kvinne i 30-åra er siktet for å ha tatt livet av en 80 år gammel enslig mann på Ilag i Skotterud i Hedmark. Mannen ble funnet død i sitt hjem i går formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKOTTERUD (Dagbladet): Hedmark politidistrikt slo drapsalarm i går formiddag da 80-åringen ble funnet død i boligen sin, en liten, eldre enebolig i grenda Ilag utenfor Skotterud i Eidskog kommune.

-  Det var helhetsinntrykket av åstedet som gjorde at vi oppfattet dødsfallet som mistenkelig, og satte i gang etterforskning. Vi ba om assistanse fra Kripos, som sendte både tekniske og taktiske etterforskere, sier Aina Nordbye, politiadvokat i Hedmark.

Alene

Ifølge Nordbye var det observasjoner gjort av politiet, sammen med «teft og lokalkunnskap», som førte polititjenestemenn til åstedet, der de fant mannen død.

Den eldre mannen har siden 1961 bodd for seg selv i huset like ved riksvei 21. Dagbladet var i går i kontakt med flere naboer i den lille grenda, men få kjente den eldre mannen godt. Han syntes å ha holdt seg mye for seg selv. Iblant skal han ha besøkt travbanen i Magnor, like ved svenskegrensa.

Obduseres i dag

Grenda Ilag hjemsøkes sjelden av hendelser som dette.

-  Det er uhyggelig, sier en nabo til Dagbladet.

I går kveld hadde etterforskerne avsluttet tekniske undersøkelser, og den døde ble fraktet bort for obduksjonen som blir gjort i dag. Etterforskningen ledes av lensmannen i Eidskog.

-  Først etter obduksjonen kan vi si noe om dødsårsak og dødstidspunkt. Jeg vil ikke gå inn på noen av omstendighetene ved åstedet, eller skadene til den avdøde. Jeg kan heller ikke si noe om hans vennekrets, sier Nordbye.

Kvinne siktet

Politiet siktet i går en kvinne i 30-åra for å ha tatt livet av 80-åringen, men gir ingen informasjon om hvordan kvinnen kjenner 80-åringen, eller hvorfor hun er siktet i saken.

-  En kvinne er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til dette. Det er ingen andre mistenkt i saken. Vi vil ikke si noe om hvilken kobling hun har til den døde, sier Nordbye.

Kvinnen ble arrestert i Eidskog kommune i går formiddag, og sitter i varetekt i Kongsvinger.

Kvinnen skal komme fra samme kommune som den døde, men skal ikke være kjent av det lokale politiet.

80-åringen er bokført med en formue på flere hundre tusen kroner i skatteregisteret, men denne er trolig bundet opp i eiendommen.

ÅSTEDET: Politibetjent Jens Braaten ved Eidskog lensmannskontor holdt i går kveld vakt utenfor boligen der en 80 år gammel mann ble funnet død. En kvinne er siktet for å ha tatt livet av mannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer