Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann (81) dro trusa av 6-åring

Lokket med is. Dømt til betinget fengsel i 60 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En 81 år gammel mann er i Romsdal tingrett dømt til betinget fengsel i 60 dager, med prøvetid på to år. Hans høye alder ble avgjørende for at dommerne mente han skulle ha en betinget dom, melder rbnett.no

I fjor sommer kom den seks år gamle jenta løpende til besteforeldrene etter en rystende hendelse.

Hun fortalte at hun hadde vært inne i leiligheten til en mann for å få is. Da skal den 81 år gamle mannen ha trukket av henne buksa og trusa, slik at jenta ble naken nedentil.

Deretter skal han, ifølge jentas forklaring, ha tatt tak i armen hennes da hun forsøkte å komme seg unna. Jenta har videre forklart at mannen skal ha befølt henne på innsiden av låret, og trykket knyttneven mot halsen hennes slik at hun fikk pustevansker.

Mannen har i politiavhør og i tingretten framholdt sin uskyld. Han vedgår at jenta var i leiligheten hans, men forteller at hun bare fikk is.

Dommerne fant jentas forklaring i dommeravhør troverdig. Det samsvarte godt med hva hun hadde sagt til politiet.

Dessuten ble hennes forklaring støttet av tekniske spor.

Legeundersøkelsen bekreftet at det ble funnet et rødt merke på jentas underarm, som kunne stamme fra et trykk. Hun hadde også en liten rødhet på innsiden av låret, der hvor jenta forklarte at tiltalte befølte henne.

Domfelte er tidligere ikke straffet. Han ble også dømt til å betale 3000 kroner i saksomkostninger.