Mann (82) døde etter brann i bygård

Ble antent av flammene - 36 evakuert på Tøyen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 82 år gammel mann er bekreftet omkommet etter en brann i en leilighet  i Hagegata 29 på Tøyen i kveld. Mannen ble antent av flammene som oppsto i 4. etasje i den seks etasjer høye bygården i Oslo.

Sent tirsdag kveld ble det klart at livet til mannen ikke sto til å redde.

- Mannen ble bekreftet omkommet på Ullevål sykehus, opplyser sentralvaktleder Ingunn Braseth ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no ved 23.30-tiden

En annen mann, som er 84 år gammel og oppholdt seg i en annen leilighet i bygget, er til behandling på legevakta for røykskader.

- Vi fikk melding klokka 21.19 om brann i 4. etasje i denne bygården. Brannen var slukket 21.39,  og var konsentrert om to leiligheter, sier fungerende vaktkommandør Tom Michelsen i Oslo brannvesen til Dagbladet.no i 21.40-tiden.

I alt 36 personer ble evakuert fra den seks etasjer høye bygården, og brannvesenet fortsatte opprydding, sikring og lufting fram mot midnatt slik at flest mulig av beboerne kan flytte inn igjen i natt.

- Flere har fått komme tilbake til leilighetene sine. En leilighet er totalt utbrent, sier innsatsleder Ronny Lindesteg til Dagbladet.no rett før midnatt.

Sentralvaktleder Braseth regner med at alle får flytte tilbake til leilighetene sine i løpet av natten.

- De evakuerte ble geleidet ned trappene og ut av røykdykkere, sier fungerende vaktkommandør.

MMS-foto: DAGBLADET-TIPSER
MMS-foto: DAGBLADET-TIPSER Vis mer

Ved 23.30-tiden arbeidet politiets etterforskere fortsatt på åstedet for å klarlegge årsaken til brannen.

- Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen. Vi skal sende inn egne teknikere i løpet av dagen i morgen, sier sentralvaktleder Braset.