MEGET ALVORLIG SAK: 
- Vi anser dette som et særdeles stygt og grovt ran og en meget alvorlig sak, sier etterforskningsleder Torbjørn Nervik ved Haugesund politikammer til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl
MEGET ALVORLIG SAK: - Vi anser dette som et særdeles stygt og grovt ran og en meget alvorlig sak, sier etterforskningsleder Torbjørn Nervik ved Haugesund politikammer til Dagbladet. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Mann (87) har knusningsskader i ansiktet etter brutalt hjemmeran

En kvinne og en mann er pågrepet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i slutten av 30-åra, og en kvinne i begynnelsen av 40-åra er pågrepet og siktet for grovt ran av en 87 år gammel mann i mannes hjem i Vormedal mandag denne uka.

- De ble pågrepet natt til onsdag, og framstilt for fengsling i går, sier leder for etterforskningsseksjonen ved Haugesund politikammer, Torbjørn Nervik til Dagbladet.

Begge de siktede er såkalte kjenninger av politiet, og hjemmehørende i distriktet. De ble i går varetektsfengslet i fire uker i Haugaland tingrett.

Særdeles stygt og grovt Politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt (HSPD) rykket ut til den eldre mannens bolig etter at de mandag kveld hadde mottatt  melding fra hjemmetjenesten om at 87-åringen var blitt utsatt for en kriminell handling.

Mannen ble da fraktet med ambulanse til sykehus.

- Vi anser dette som et særdeles stygt og grovt ran og en meget alvorlig sak, sier etterforskningsleder Torbjørn Nervik ved Haugesund politikammer til Dagbladet.

Knusningsskader - Jeg har tidligere uttalt at mannen ikke hadde blitt fysisk skadet i forbindelse med ranet. Det stemmer imidlertid ikke, fortsetter Nervik.

- Mannen har knusningsskader i ansiktet, og fått en stygg behandling, sier etterforskningslederen, som ikke ønsker å utdype dette ytterligere.

Han forteller at de to siktede ble pågrepet etter at politiet, i forbindelse med en helt annen sak, fant etterforskningsmessige spor som knyttet dem til ranet.

- Dette gir oss ingen mindre grunn til å tro at det er disse to som har noe med ranet å gjøre, sier Nervik.

Erkjenner skyld Den siktede mannens advokat, Knut Magnus Haavik sier til Dagbladet at klienten har erkjent straffskyld.

Forsvarer for den siktede kvinnen, Kent Fredriksen, sier at hans klient har erkjent delvis straffskyld.

- Hun erkjenner deler av grunnlaget for siktelsen, sier Fredriksen til Dagbladet.

- Har hun forklart seg noe om hvorvidt hun skal ha brukt vold mot 87-åringen?

- Hun har forklart seg rundt disse forholdene, men detaljer om dette ønsker jeg ikke å uttale meg om, sier forsvareren.

Ransutbytte Politiet tror, ifølge etterforskningsleder Nervik at de siktede har stjålet flere ting fra 87-åringen - deriblant penger.

- Det er ikke størrelsen på ransutbyttet som gjør denne saken så alvorlig, men at tingene ble gjort av en slik karakter som ikke er bra i det hele tatt, sier han.

Han opplyser at den 87 år gamle mannen har det etter forholdene bra.

- Han er oppegående, men har fått noen skader i ansiktet.

Politiet fortsetter nå etterforskningen i saken.

- Det gjenstår fortsatt en del tekniske åstedsundersøkelser, samt en rekke vitneavhør, sier Nervik.