Mann alvorlig skadd i båtulykke utenfor Askøy

Politiet har mistanke om promillekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble alvorlig skadd da en plastbåt med kraftig påhengsmotor grunnstøtte ved Hanøytangen i Askøy i Hordaland sent tirsdag kveld. Politiet har mistanke om promillekjøring.

I alt skal den åpne båten på rundt 18 fot ha hatt fem personer om bord da den kjørte rett inn i moloen på Hanøytangen i Askøy sent tirsdag kveld.

- En mann ble alvorlig skadd i ulykken ifølge helsepersonell på stedet. Han er sendt til Haukeland universitetssykehus. Vi har også tatt hånd om en annen mann som oppholdt seg på stedet, og politiet vil ta blodprøver av begge da vi mistenker ruspåvirkning, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Båten hadde en plastjolle av merket Steady på slep, og de tre øvrige personene i båten stakk av fra stedet i denne. Politiet har ennå ikke lokalisert disse.

- Den andre mannen på stedet hevder at han ikke vet hvem disse tre er, men vi har en mistanke om at det ikke medfører riktighet. Vi er interessert i å komme i kontakt med disse, sier Kronen.

De to involverte som politiet har kontroll på, er i slutten av 20-årene og i begynnelsen av 30-årene.

Dykkere fra brannvesenet gjennomfører et rutinesøk i området rundt ulykkesstedet for å forsikre seg om at det ikke finnes flere personer i sjøen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 23.15 tirsdag kveld.

(NTB)