Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann amok med øks og slegge

En ansatt skadet på Moss psykiatriske dagsenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Det var en grusom opplevelse, han slo seg gjennom glassdører og alt, fortalte Irene Dahl Andersen, divisjonsdirektør for divisjon psykisk helsevern ved Sykehuset Østfold til Dagbladet.no.

Klokken 11.21 i formiddag fikk politiet i Østfold melding om at en mann hadde gått berserk inne på Distrikts psykiatriske senter (DPS) i Moss.

Utstyrt med øks og slegge greide han å komme seg inn på poliklinikken.

- Angrepet gikk for det meste utover inventaret, men en av de ansatte skal også ha kommet til skade, sa Paul Horne, operasjonsleder ved Østfold politidistrikt.

Vedkommende har blitt kjørt til legevakten med lettere skader og det er ifølge politiet omfattende materielle skader inne på senteret.

Mannen er av norsk opprinnelse og er hjemmehørende i Moss kommune. Han går til behandling ved sentret, men hadde ingen timeavtale.

Ansatte ved poliknikken har ingen anelse om hvorfor mannen dukket uanmeldt opp i dag.

- Her har folk følt seg truet på livet. Heldigvis fikk en kontoransatt kontaktet politiet i denne turbulente situasjonen. Vi har stengt poliklinikken og avlyst alle avtalene i dag og i morgen. Nå skal vi rydde opp i de materielle skadene, men vi er først og fremst veldig glade for at det ikke skjedde noen store fysiske skader, sa Dahl Andersen.

- Mannen har blitt fremstilt for lege og transportert til psykiatrisk avdeling ved Sykehuset Østfold , sa Horne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media