Mann angrepet av isbjørn på Svalbard

Isbjørn skutt og drept.

En mann i 40-åra er skadd etter å ha blitt angrepet av isbjørn på Sjuøyane nordøst for Spitsbergen. Isbjørnen er skutt og drept.

Tilstanden til den skadde skal være stabil, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge på Twitter.

Hendelsen skjedde da turister fra et cruiseskip gikk i land på en av øyene.

Et redningshelikopter ble sendt til stedet fra Longyearbyen.

- Det vi kan si er at vi klokka 9.09 fikk melding om at en person hadde blitt angrepet av isbjørn i det han ble satt i land på Sjuøyane, sier Redningsleder Rune Danielsen ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.

- Isbjørnen ble skutt og drept. Personen mottar nå behandling om bord på moderskipet. Tilstanden skal være stabil. Det er nå et redningshelikopter på vei fra Longyearbyen, sier Danielsen til Dagbladet, som sier han ikke vet mer om hendelseforløpet.

Det var en mann fra besetningen på cruiseskipet «Bremen» som ble skadd, opplyser stabssjef Ole Jakob Malmo hos Sysselmannen på Svalbard til NTB klokken 14.30. Den skadde er en tysk mann i 40-årene melder NRK.

- Den skadde er stabil, og er moderat skadd. Han blir fraktet videre til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø for videre behandling, opplyser pressevakt Jørn Resvoll ved universitetssykehuset til NRK.

Sjuøyane er en den nordligste øygruppen som tilhører Svalbard, og avstanden til Nordpolen er 1033 km, skriver Wikipedia. Den ligger 20-40 km nord for Nordaustlandet, adskilt av Nordkappsundet.

- Sysselmannen har sendt en representant om bord i helikopteret og det vil bli en etterforskning på stedet. De vil komme med flere opplysninger etter at de har returnert til Longyearbyen, sier Danielsen til Dagbladet.