Mann anmeldte faren (46) for seksuelle overgrep

Det tredje av mannens fire barn som anklager ham for overgrep i Alvdal-saken.

NY ANMELDELSE: En mann i 20-årene har anmeldt sin 46 år gamle far for seksuelle overgrep i Alvdal-saken. Sønnen er det tredje av 46-åringens fire barn som anklager faren for overgrep. Farens forsvarer, advokat Frode Wisth (i midten), er kjent med den nye anmeldelsen. Her er han i samtale med statsadvokat Iris Storås og forsvarerene Steffen Brandstad under første dag av ankesaken mot de tiltalte.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
NY ANMELDELSE: En mann i 20-årene har anmeldt sin 46 år gamle far for seksuelle overgrep i Alvdal-saken. Sønnen er det tredje av 46-åringens fire barn som anklager faren for overgrep. Farens forsvarer, advokat Frode Wisth (i midten), er kjent med den nye anmeldelsen. Her er han i samtale med statsadvokat Iris Storås og forsvarerene Steffen Brandstad under første dag av ankesaken mot de tiltalte. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter det VG Nett kjenner til, har sønnen i 20-årene forklart seg inngående til politiet om grove og gjentatte seksuelle overgrep. Overgrepene skal ha funnet sted på 1990-tallet. Anmeldelsen dreier seg om seksuell omgang med barn under ti år, skriver VG Nett.

- Dette har vært en belastning for ham i lang tid, og jeg opplever det som om han er lettet over endelig å kunne fortelle om dette. Han har aldri fortalt om dette til noen tidligere, sier bistandsadvokat Aina Helene Tvengsberg.

Statsadvokat Iris Storås bekrefter at politiet i Hedmark har mottatt anmeldelsen. Hun utelukker ikke at den kan bli et tema i Eidsivating lagmannsrett.

Fredag skal sønnen vitne i ankebehandlingen. Det er forsvareren til faren som har kalt inn mannen som vitne. Det var denne innkallelsen, samt massiv mediedekning, som skal ha ført til at sønnen nå ønsker å fortelle sin historie.

Farens forsvarer, advokat Frode Wisth, er kjent med den nye anmeldelsen.

- Innholdet er i strid med det han har forklart tidligere. Vi får høre hva han har å si i retten først, før jeg kommenterer dette nærmere, sier Wisth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer