Mann anmeldte faren (46) for seksuelle overgrep

Det tredje av mannens fire barn som anklager ham for overgrep i Alvdal-saken.

NY ANMELDELSE: En mann i 20-årene har anmeldt sin 46 år gamle far for seksuelle overgrep i Alvdal-saken. Sønnen er det tredje av 46-åringens fire barn som anklager faren for overgrep. Farens forsvarer, advokat Frode Wisth (i midten), er kjent med den nye anmeldelsen. Her er han i samtale med statsadvokat Iris Storås og forsvarerene Steffen Brandstad under første dag av ankesaken mot de tiltalte.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
NY ANMELDELSE: En mann i 20-årene har anmeldt sin 46 år gamle far for seksuelle overgrep i Alvdal-saken. Sønnen er det tredje av 46-åringens fire barn som anklager faren for overgrep. Farens forsvarer, advokat Frode Wisth (i midten), er kjent med den nye anmeldelsen. Her er han i samtale med statsadvokat Iris Storås og forsvarerene Steffen Brandstad under første dag av ankesaken mot de tiltalte. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det VG Nett kjenner til, har sønnen i 20-årene forklart seg inngående til politiet om grove og gjentatte seksuelle overgrep. Overgrepene skal ha funnet sted på 1990-tallet. Anmeldelsen dreier seg om seksuell omgang med barn under ti år, skriver VG Nett.

- Dette har vært en belastning for ham i lang tid, og jeg opplever det som om han er lettet over endelig å kunne fortelle om dette. Han har aldri fortalt om dette til noen tidligere, sier bistandsadvokat Aina Helene Tvengsberg.

Statsadvokat Iris Storås bekrefter at politiet i Hedmark har mottatt anmeldelsen. Hun utelukker ikke at den kan bli et tema i Eidsivating lagmannsrett.

Fredag skal sønnen vitne i ankebehandlingen. Det er forsvareren til faren som har kalt inn mannen som vitne. Det var denne innkallelsen, samt massiv mediedekning, som skal ha ført til at sønnen nå ønsker å fortelle sin historie.

Farens forsvarer, advokat Frode Wisth, er kjent med den nye anmeldelsen.

- Innholdet er i strid med det han har forklart tidligere. Vi får høre hva han har å si i retten først, før jeg kommenterer dette nærmere, sier Wisth.

Han sier at 64-åringen stiller seg uforstående til overgrepsanklagene som sønnen nå kommer med.

(NTB)