Mann anmeldte seg selv etter å ha slått ned nordmann med champagneflaske

Fikk dårlig samvittighet etter å se seg selv på TV

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske mannen som slo ned en uskyldig nordmann med champagneflaske, fikk dårlig samvittighet da han så overvåkingsfilmen av seg selv i programmet «Efterlyst» på svenske TV 3 i går kveld.

Den 24-år gamle mannen ringte straks politiet for å melde seg selv inn.

Nå er han mistenkt for grov mishandling av den norske hotellgjesten i sentrum av Göteborg, 26 oktober i år.

Var lattermild I forkant av det tilsynelatende uprovoserte angrepet, viser videoen over, en lattermild gjerningsmann i godt humør der han står i hotellresepsjonen og forsøker få kontakt med sitt offer.

Så ut av det blå, går han til angrep

Nordmannen fikk hjerneblødning Nordmannen som blir offer for voldshandlingen blir hardt skadd. Med hjerneblødning, tap av hørsel på det ene øret og lammelse av halve ansiktet.

I desperasjon etter å finne gjerningsmannen, gir han svenske TV 3 tillatelse til å vise opptaket fra overvåkingskameraene på hotellet i programmet «Efterlyst».

Og det tar ikke lang tid fra programmet er sendt, til den rette personen er funnet.

Etter innslaget, ringte nemlig gjerningsmannen selv til TV 3´s tipstelefon. 

— Den siktede fortalte på telefon at han følte stor skyld for overgrepet, forteller Wayne Seretis, prosjektleder for TV-programmet til svenske Ekspressen.

På frifot Etter telefonsamtalen kontaktet den angrende mannen så politiet i Göteborg.

—  Det stemmer at han kom og anmeldte seg selv for voldshandlingen. Han ble forhørt, og deretter besluttet saksbehandleren å slippe han ut på frifot, oppgir politietterforsker Lars-Ove Westberg til Ekspressen.

24-åringen er fortssatt mistenkt for grov mishandel, men ettersom han erkjente handlingen og det bedømmes at han ikke kan forsvare seg fordi han var beruset og ikke husker noe av gjerningen, valgte polititet å ikke holde mannen i varetekt.

Prosjektleder Wayne Seretis fra MTG TV forteller at det ikke er uvanlig at etterlyste personer ringer inn og anmelder seg etter kanalen har vist film av deres kriminelle handliner.

— Det pleier å skje to-tre ganger per sesong. Når gjerningsmennene ser seg selv i «Efterlyst» blir samvittigheten så tung og hendelsen så offentlig, at de like gjerne kan melde seg inn, forteller Seretis til Ekspressen.