Stor redningsaksjon:

Mann antatt omkommet etter fall fra ferje

Natt til lørdag ble det satt i gang en storstilt redningsaksjon etter at en mann gikk over bord fra MS «Stavangerfjord». I morgentimene gikk søket over i søk etter antatt omkommet person.

OVER BORD: En mann gikk over bord fra passasjerferja MS «Stavangerfjord» natt til lørdag. Mannen er antatt omkommet. Foto: Willy Haraldsen / NTB Scanpix
OVER BORD: En mann gikk over bord fra passasjerferja MS «Stavangerfjord» natt til lørdag. Mannen er antatt omkommet. Foto: Willy Haraldsen / NTB ScanpixVis mer

Natt til lørdag ble Hovedredningssentralen Sør-Norge varslet om at en person hadde gått over bord fra passasjerferja MS «Stavangerfjord» på vei fra Hirtshals til Stavanger, bekreftet redningsleder Eirik Walle overfor Dagbladet.

Like før klokka 06 lørdag morgen opplyser Hovedredningssentralen at det nå er besluttet å avslutte søket, og at det går over i søk etter antatt omkommet person.

Søket organiseres av politiet i Agder.

Hendelsen

Fallet skjedde omkring 11 nautiske mil utenfor kysten av Mandal.

- Vi har fått bekreftet at en person har gått over bord. Fallet ble observert og dokumentert med videoopptak fra båten. Nærmere detaljer om omstendighetene for fallet er det for tidlig å gå inn på, sa Walle til Dagbladet.

Situasjonen ble karakterisert som alvorlig for personen som falt over bord.

- Fallet skal ha skjedd fra ett av de øvre dekkene på ferja, og en slik ferje er opptil 30 meter høy, sier Walle og tilføyer:

- Det er 14 grader i vannet, noe som er rimelig kaldt. I tillegg hadde ikke vedkommende på seg verken redningsvest eller overlevingsdrakt.

Stor redningsaksjon

Hovedredningssentralen ble varslet klokka 00.30, og sendte umiddelbart ut et nødsignal. Flere båter meldte seg og satte kurs mot området hvor de mente vedkommende gikk over bord.

Også et redningshelikopter ble sendt fra Sola, og var framme omkring en time etter varselet.

- Vedkommende var en mannlig passasjer. Vi søker aktivt etter ham, og vil holde på så lenge det fremdeles er håp, sa redningslederen til Dagladet i natt.

Søksområde

Det har blitt utført en driftsberegning ut fra gjeldende værforhold, og laget et søksområde hvor det i løpet av natta ble gjennomført søk etter personen.

Hovedredningssentralen ble bistått av redningsskøytene «Kaptein Skaugen» og «Bill», samt ytterligere fem fartøyer som transitterte gjennom området. I tillegg var kystvaktskipet «Nornen» på vei til søksområdet.

MS «Stavangerfjord» tilhører ferjeselskapet Fjord Line. På sine hjemmesider opplyser selskapet at skipet er 170 meter lang og 27,5 meter bred. Skipet har en kapasitet på omkring 1500 passasjerer og 600 biler.

Skipet ble sjøsatt i 2013.