Mann arrestert etter drapene i Baku

13 personer drept på et oljeakademi.

PÅGREPET I DAG: Politiet i Aserbajdsjan har anholdt en mann som skal ha stått i forbindelse med skytingen torsdag, opplyste en talsmann for påtalemyndigheten i dag. Gjerningsmannen tok sitt eget liv etter skytingen, og det er uklart hvilken rolle den nå arresterte spilte i saken. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
PÅGREPET I DAG: Politiet i Aserbajdsjan har anholdt en mann som skal ha stått i forbindelse med skytingen torsdag, opplyste en talsmann for påtalemyndigheten i dag. Gjerningsmannen tok sitt eget liv etter skytingen, og det er uklart hvilken rolle den nå arresterte spilte i saken. Foto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet i Aserbajdsjan har anholdt en mann som skal ha stått i forbindelse med skytingen ved universitetet i hovedstaden Baku.

Det er uklart hva den arresterte Nadir Alijev hadde med episoden å gjøre.

Til sammen ble 13 personer ble drept, da en mann som er navngitt som Farda Gadirov åpnet ild ved universitetet i går. 

Gadirov tok sitt eget liv, og en talsmann for aserbajdsjansk påtalemyndighet sa i dag at det er mulig han var i slekt med Nadir Alijev.

Alijev ble anholdt i dag tidlig, opplyste talsmannen Eldar Sultanov til nyhetsbyrået AFP.

- Han har status som mistenkt i saken, sa en annen, ikke navngitt aserbajdsjansk tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters.

Studenter som var øyenvitner til angrepet, fortalte at de hadde sett to angrepsmenn.

Men myndighetene nevnte lenge bare Farda Gadirov som gjerningsmann, og lokale medier beskrev ham som en einstøing uten fast arbeid.

Episoden har skremt mange av innbyggerne i Aserbajdsjan, fordi det muslimskdominerte land ved Kaspihavet aldri tidligere har opplevd episoder av denne typen.

Flere mennesker som ble skadd i skytingen, lå i dag fortsatt på sykehus i kritisk tilstand.

(NTB)