Mann arrestert etter Nairobi-eksplosjonen

NAIROBI, Kenya (NTB-AFP): Kenyansk politi har arrestert en mann som er mistenkt for å stå bak bombeeksplosjonen som i dag rystet det amerikanske ambassade i Nairobi. Mannen ble anholdt kort tid etter eksplosjonen, som kostet minst 80 menneskeliv, fortalte øyenvitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi og redningsarbeidere jobbet i ettermiddag side om side på åstedet for eksplosjonen, der de lette både etter overlevende og etter tekniske spor.

  Ved 14-tida norsk tid hadde ingen tatt på seg ansvaret for bombeeksplosjonene i Kenya eller i nabolandet Dar es Salaam.

Mistenkelig

Den arresterte skal ha vært kledd i en tradisjonell arabisk drakt, og ble oppdaget av en amerikansk marinesoldat som syntes at mannen oppførte seg mistenkelig. Marinesoldaten varslet sivilt kenyansk politie, som umiddelbart pågrep mannen.

  Soldatene som vokter amerikanske ambassader har fått instrukser om å holde øye med alle som på noen måte oppfører seg uvanlig eller påfallende i nærheten av ambassadebygningene.

  Innskjerpet

  Kravet om årvåkenhet er blitt innskjerpet, etter at flere ambassader og andre amerikanske anlegg de siste årene er blitt angrepet.

 For vel to år siden ble 19 amerikanere drept og i alt 386 mennesker såret da en bombe som var plassert i en lastebil utenfor en militærbase i Saudi-Arabia eksploderte.

 Bare sju måneder tidligere hadde fem amerikanere og to indere mistet livet i en tilsvarende aksjon i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh.

<B>SKADD:</B> En amerikanske ambassetjenestemann ble såret i eksplosjonen i Nairobi.