Mann arrestert etter øksedrap

En mann er arrestert etter det rasistisk motiverte øksedrapet på 18 år gamle Anthony Walker i Liverpool.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har i dag morges pågrepet en person i forbindelse med det brutale drapet på 18-åringen Anthony Walker i Livepool.

- Pågripelsen kom som i forbindelse med ransaking av tre adresser i Liverpool-området, adresser som har kommet opp i forbindelse med etterforskningen, sier operasjonsledelsen ved Merseyside Police til Dagbladet.no.

Politiet mener fire personer var innblandet i drapet, som skal ha vært rasistisk motivert.

Personen som er pågrepet skal være en av de fire mistenkte, og skal avhøres senere i dag, opplyser politiledelsen til Dagbladet.no.

Liverpool er i sjokk etter det rystende drapet fredag kveld. Anthony Walker levde da han ble funnet med en øks i hodet, men døde seks timer senere på et sykehus i byen.

Den mørkhudede eleven skal ha blitt angrepet av en gjeng på opp mot fire hvite menn.

Walker hadde tilbragt kvelden sammen med kjæresten da de på en bussholdeplass ble utsatt for grov rasistisk sjikane av en mann i 20-årene. Paret forlot sammen med flere venner holdeplassen, men på veien til en alternativ holdeplass ble de angrepet av en gjeng på tre eller fire menn.

Da kjæresten og en slektning så en av mennene storme mot Anthony Walker med en øks, løp de for å tilkalle hjelp. Da de kom tilbake kort tid etterpå fant de ham på bakken med omfattende hodeskader. Øksen stod fast i 18-åringens hode.

DREPT: 18 år gamle Anthony Walker kan ha blitt drept utelukkende fordi han var mørk i huden. I dag morges ble en person pågrepet for drapet som ryster England.