BREV: Et brev adressert til president Barack Obama testet positivt på det svært giftige stoffet ricin. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/NTBScanpix
BREV: Et brev adressert til president Barack Obama testet positivt på det svært giftige stoffet ricin. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/NTBScanpixVis mer

Mann arrestert for giftbrevene i USA

Mistenkt for å ha sendt dødelig gift til Obama og andre politikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI bekreftet tidligere i dag at en konvolutt adressert til Barack Obama testet positivt på det ekstremt farlige giftstoffet ricin. Amerikanske medier meldte tidligere at også ett brev adressert til en senatorer også testet positivt på ricin, og ytterligere ett til en annen myndighetsperson.

FBI-agenten Daniel McMullen bekrefter i natt at en mann fra Mississippi er pågrepet i forbindelse med saken, melder nyhetsbyrået AP.

CBS News skriver at politiet ransaker eller har ransaket mannens hus. De skriver også at prøvene av de første brevene, til senatorene, kun hadde en liten eller svært liten mengde ricin.

Analysene av brevet til Obama har ikke ennå gitt resultater.

I tillegg til brevene har luftfilterne ved postbehandlingssentralen, som ikke ligger i nærheten av Det hvite hus, testet positivt på giften, ifølge FBI. De understreker at ingenting tyder på noen kobling mellom giftbrevene og bombeangrepet i Boston.

- Brevet var adressert og sendt til presidenten, men fanget opp ved en ekstern postsentral. Presidenten ble oppdatert på situasjonen både i går kveld og i dag, sier Det hvite hus' talsmann Jay Carney under en pressebriefing i 18.15-tida i går.

Brevet ble mottatt på tirsdag, samme dag som ricinalarmen gikk på en postforsendelse til senator Roger Wicker. Ifølge Sky News har disse to hendelsene en sammenheng: Begge var poststemplet i byen Memphis.