KATASTROFE:  Brannene i Australia er de verste landet noen gang har opplevd. Rystelsene ble enda større da det ble kjent at minst én av dødsbrannene var påsatt. Foto: AFP PHOTO/Torsten BLACKWOOD
KATASTROFE: Brannene i Australia er de verste landet noen gang har opplevd. Rystelsene ble enda større da det ble kjent at minst én av dødsbrannene var påsatt. Foto: AFP PHOTO/Torsten BLACKWOODVis mer

Mann arrestert for ildspåsettelse i Australia

- Gjennombrudd i brannetterforskningen, skriver australsk avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann er arrestert i forbindelse med de dødelige brannene som har herjet den australske delstaten Victoria.

Det bekrefter politiet overfor nyhetsbyrået Ap, uten at de vil gi flere detaljer om dette.

Politiet har gjort et gjennombrudd i etterforskningen, skriver den australske avisen The Age

Ifølge avisen er det en 39 år gammel mann fra som er hentet inn av politiet.

- Vil trolig siktes
Avisen skriver at mannen trolig vil bli siktet for mordbrann i forbindelse med brannene i Churchill, og skal framstilles for en lukket rett i ettermiddag, lokal tid.  Minst 21 mennesker døde i denne brannen, som er den eneste politiet er helt sikre på at ble påsatt.

Strafferammen for mordbrann er i Australia på 25 år.

- Vi er sikre på at brannen i Churchill ble påsatt, og vi mistenker at brannen i Marysville kan ha blitt påsatt, har Victorias politisjef Christine Nixon tidligere bekreftet overfor meida.

100 mennesker, en av fem av en befolkningen på 500, er bekreftet døde etter brannen i Marysville.

Etterlyser ung mann
Politiet går nå også ut med en fantomtegning av en mann de ønsker å snakke med i forbindelse med en brann i Ivanhoe East, nordøst for Melbourne.

Mannen skal være i 20-årene, og er observert i området kledd i svart med en sekk på ryggen.

Også i går ble to menn arrestert i forbindelse med brannene. De ble imidlertid løslatt etter kort tid, og er ikke siktet.

180 mennesker er bekrefet omkommet i skogbrannene på sørspissen av Australia og dødstallene er ventet å stige. 7000 mennesker har i tillegg mistet hjemmene sine i det som er en av de verste naturkatastrofene i australsk historie.

(Dagbladet.no kommer med mer.)

ETTERLYSES:  Politiet ønsker kontakt med denne mannen i forbindelse med brann i Ivanhoe East, i utkanten av Melborne. Foto: REUTERS/Victoria Police/Handout
ETTERLYSES: Politiet ønsker kontakt med denne mannen i forbindelse med brann i Ivanhoe East, i utkanten av Melborne. Foto: REUTERS/Victoria Police/Handout Vis mer