VÆPNET AKSJON: Politibetjentene Rune Huse og Erik Steen Mikalsen under aksjonen i dag. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
VÆPNET AKSJON: Politibetjentene Rune Huse og Erik Steen Mikalsen under aksjonen i dag. Foto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer

Mann avfyrte skudd fra vindu under trusselsituasjon på Sunnmøre. - Flere våpen i huset, sier politiet

Pågrep tre personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SULA (Dagbladet): Sunnmøre politidistrikt rykket i ettermiddag ut med flere biler for en væpnet aksjon mot et bolighus i Mauseidvåg på Sula utenfor Ålesund.

Bakgrunnnen for den væpnede aksjonen mot boligen var truende adferd, og tre personer befant seg i boligen. Ifølge politiet ble det avfyrt skudd fra et vindu i huset.

- En person var truende i huset. Det var tre menn i huset. To av dem var voknse, og én var er i tenåra, sier innsatsleder Erik Steen Mikalsen til Dagbladet på stedet.

Politiet ransaker nå huset, hvor det skal være flere våpen. Ifølge innsatsleder Erik Steen Mikalsen er det flere jaktvåpen registrert på adressa. Steen vil ikke karakterisere de involverte personene som kjenninger av politiet.

- Politiet pågrep først en person etter forhandlinger, før to andre ble pågrepet, sier operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt Per Åge Ferstad.

Ingen personer ble skadd i det rundt to timer lange trusseldrama.

Politiet rykket ut med flere biler i 15.15 tida, blant annet en pansret vogn, etter melding om saken kom inn 14.39. Den truende mannen ble pågrepet 17.02, mens politiet fikk kontroll på de to siste 17.09. Flere nabohus ble evakuert, og noen av naboene fikk beskjed om å holde seg i kjelleren.