Mann berget etter snøskred

En mann ble tatt av snøskred og feid på sjøen i Loppa i formiddag. Mannen ble fisket opp av sjøen og er sterkt nedkjølt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Hammerfest fikk inn melding om skredet klokka 12.40 i dag. Det var et stort skred som feide ned de bratte fjellsidene, midt mellom bebyggelsen i den lille bygda Sør-Tverrfjord i Loppa. En 35 år gammel mann ble tatt av raset og feid på sjøen, og han ble berget opp av sjøen i live.

Ingen hus ble tatt av snøskredet.

Politiet i Hammerfest er nesten sikker på at det ikke var flere i raset. Lensmannskontoret har vært i kontakt med folk i bygda, og ingen er savnet.

Mannskaper fra Loppa lensmannskontor er på rasstedet i Loppa. To ekvipasjer med lavinehunder var på vei med redningshelikopteret fra Banak som skal hente mannen som ble tatt av skredet til sykehuset. Dette helikopteret måtte snu på grunn av uværet og mannen blir derfor fraktet med legeskyssbåt til sykehuset.

Det er dårlig vær i hele Vest-Finnmark i dag, og dette skaper stor skredfare og store problemer for veitrafikken og flytrafikken.

Til sammen måtte fire personer evakueres fra tre hus etter raset i Sør-Tverrfjord.

Sør-Tverrfjord ligger under bratte fjell ytterst i Loppa, og stedet er hver vinter isolert på grunn av skred som sperrer veiene i ytre Loppa.

Snøkaos i nord
Snøkaos i nord Vis mer