Mann bet krokodille

Et saftig jafs i krokodillenesa reddet livet hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En forretningsmann i Malawi i Afrika ligger på sykehus og kommer til hektene igjen, etter en snartenkt men blodig flukt fra en dødbringende krokodillekjeft.

43 år gamle Mac Bosco Chawinga svømte i Lake Malawi for å kjøle seg ned etter jobb, da han ble angrepet av en krokodille, opplyser politimann Bob Mtekama overfor BBC.

- Begge hans hender var låst fast inne i den velvoksne krokodillens kjeft, og beistet var i ferd med å dra ham ut på dypere vann, da han bestemte seg for å slå tilbake, sier Mtekama.

Med armene fastlåst og føttene hjelpeløst padlende i vannet under beistet fant Chawinga ut at tennene var hans eneste våpen.

43-åringen kastet seg mot krokodillen og siktet på nesa - et av få myke steder på dyrets kropp. mannens bitt var så dypt og hardt at krokodillen måtte slippe byttet.

Med blødene armer og bein klarte forretningsmannen å svømme inn til land og kravle seg opp på den varme sandstranda. Fiskere fant ham noe senere i en blodpøl, og bragte ham til sykehuset.

- Han er en veldig heldig mann, sier Mtekama til BBC.

I den pågående regnsesongen blir minst to malawiere om dagen drept av krokodiller.

<B>IKKE SÅ MYK: </B>Skal du bite en krokodille bør du sikte på nesa. Den er et av svært få myke steder på krokodillekroppen.<br>Illustrasjonsfoto: SCANPIX