Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann ble banket opp og tvangsruset

To menn banket opp 27-åring og tvang ham til å drikke GHB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): To menn på 26 og 34 år oppsøkte 22. mars i år leiligheten til en 27 år gammel mann i bydelen Fyllingsdalen i Bergen. 26-åringen og 27-åringen skal ifølge Bergensavisa (BA) hatt noe uoppgjort.

Da de ble sluppet inn, begynte de å banke opp 27-åringen. Den 26 år gamle mannen skal ifølge retten ha skallet ned mannen, slik at kjevebenet hans knakk.

Tvangsruset og ranet
Etter at 27-åringen hadde blitt banket opp, tvang de han til å drikke det narkotiske stoffet GHB.

De satte i tillegg en sprøyte i armen hans, og sagt at det var heroin. Men det er ikke bevist at stoffet ble injisert, skriver BA.

Mens 27-åringen var bevisstløs etter tvangsrusingen, tok de med seg mannens lommebok, digitale kamera, stereoanlegg, høytalere, PC, telefon, klær, sko og flatskjerm.

Fengselsstraff
Ifølge retten sliter nå 27-åringen med angst og skader fra volden, og legger til grunn at han har fått livskvaliteten sterkt redusert.

Begge er dømt til fengselsstraff i Bergen tingrett, ifølge BA. 26-åringen er tidligere straffedømt åtte ganger, og dømmes også for et innbrudd i en barnehage. Han ble dømt til en straff på tre år og ni måneder i fengsel. 34-åringen er dømt til et år og ti måneder i fengsel.

27-åringen får en oppreisning på 100 000 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media