Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann ble ranet med kniv av fire menn i Oslo i kveld

Nok et ran i «ranshovedstaden» Oslo, som i snitt hadde fire ran i døgnet i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette er den femte dagen på rad at noen ranes i Oslo.

Ranet med kniv I kveld ble mann i 20-årene ranet og truet med kniv av fire personer ved Vor Frue Hospital. To av de fire er pågrepet, og mannen fikk tilbake tyvgodset.

 - To gjerningsmenn ble pågrepet i en bakgård i St. Olavs gate. De to andre er på frifot, og fornærmede har heller ingen beskrivelse av hvordan de så ut, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Heidi Grundstad til NTB.

Flere skumle ran i helga Ved 22-tiden fredag ble flere tenåringer angrepet og fraståjålet mobiler i Oslo sentrum.

Natt til søndag ble en kvinne ranet i Oslo da hun skulle låse seg inn i bakgården sin. Hun gikk av bussen i Ullevålsveien, og i det hun skulle låse seg inn i boligen, ble hun overfalt bakfra av to menn.

- De kom bakfra og holdt hendene foran øynene hennes, fortalte innsatsleder Lasse Alver til Dagbladet.

 NOK ET RAN TORSDAG:  Politi i Borggata i Oslo, der en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NOK ET RAN TORSDAG: Politi i Borggata i Oslo, der en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

I tillegg ble en eldre kvinne frastjålet lommeboken på Majorstuen i Oslo søndag.

Ranshovedstaden Bare i oktober var det 120 ran i hovedstaden, altså fire ran om dagen i snitt, ifølge tall VG har hentet inn. Det gjør Oslo til «ranshovedstaden i Skandinavia».

Ransbølgen har ført til mye oppmerksomhet rundt politiets arbeid i hovedstaden og problemer knyttet til ungdommer med innvandrerbakgrunn og som har kontakt med barnevernet.

Innkaller til krisemøte Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) har innkalt hovedstadens politiråd til et ekstraordinært møte førstkommende onsdag for å drøfte raske og brede tiltak mot gateransbølgen i Oslo.

Kåre Stølen, stasjonssjef på Grønland politistasjon, fortalte i et Intervju med Dagbladet hvordan ranerne opererer.

- Enkelte gir seg ikke før de blir tatt. De går på de svakeste. Ranerne går rundt, klinkende edru og stjeler fra de svakeste. Det er feige folk, sier Stølen.

Politiet i Oslo har allerede opprettet en egen innsatsgruppe som jobber med ran i hovedstaden.

 EKSTRAORDINÆRT RANSMØTE:  Byrådsleder Stian Berger Røsland har innkalt politirådet til hastemøte onsdag for å drøfte tiltak mot gateransbølgen. FOTO: Aleksander Andersen, NTB Scanpix.
EKSTRAORDINÆRT RANSMØTE: Byrådsleder Stian Berger Røsland har innkalt politirådet til hastemøte onsdag for å drøfte tiltak mot gateransbølgen. FOTO: Aleksander Andersen, NTB Scanpix. Vis mer
 - MAKTESLØSE:  Til stadighet er det ungdom som står bak ranene i hovedstaden. Stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen, åpner for at barnevernet bør kunne låse inn barna som begår kriminelle handlinger. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- MAKTESLØSE: Til stadighet er det ungdom som står bak ranene i hovedstaden. Stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen, åpner for at barnevernet bør kunne låse inn barna som begår kriminelle handlinger. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer