Mann ble tisset på i pissoar. Slo ut halve tanna på sidemannen

Dømt til fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 20-åra er dømt til 120 dagers fengsel etter at han slo ut halve tanna på sidemannen i et pissoar. Årsaken var at han fikk urin på seg, skriver iFinnmark.

Episoden skjedde natt til 17. mai i fjor, på utestedet Ritz i Kirkenes. Det var uklart for den unge mannen hvorvidt han ble tisset på med vilje eller ei, men utfallet ble uansett at han tildelte sidemannen et knyttneveslag i ansiktet, etter munnhoggeri og bryting.

Slaget slo ut mer enn 50 prosent av den venstre fortanna på sidemannen og ga ham et rift under venstre øye, ifølge dommen fra Øst-Finnmark tingrett.

Den domfelte mente han burde få lavere straff fordi han ble tisset på. Retten tviler ikke på at han faktisk fikk urin på seg, men er ikke enig i argumentasjonen:

«Det foreligger ingen opplysninger om at fornærmede skal ha pisset på tiltalte med vilje, og det var heller ikke snakk om spesielt mye urin. Dette er noe som kan skje når man står i et pissoar», lyder det i dommen.

Retten legger vekt på at begge mennene var beruset, og ser formildende på at slaget «ikke var helt uprovosert», med henvisning til munnhoggeriet og basketaket i forkant.

Mannen i 20-åra er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale saksomkostninger på 4000 kroner.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram